sant jordi

Novetats editorials amb el segell del Baix Montseny

Relats, recull històric, fotografia, política, novel·la...

per Jordi Purtí , 21 d'abril de 2018 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sant Jordi és una festa que engloba moltes coses, motiu pel qual a tots els pobles del Baix Montseny, com a la resta de Catalunya, s'organitzen un munt d'activitats, tot i que la tradició marca que els llibres i les roses tenen un lloc privilegiat en la festa que, a més és el patró de Catalunya.

I parlant de llibres, al Baix Montseny hi ha algunes novetats editorials.

Montseny Eròtic (Grup d'Escriptors del Montseny)

Un llibre escrit a moltes mans ja que el GEM està format per un grup molt variat i molt heterogeni d'autors que viuen al Baix Montseny. Els autors, ambienten les històries a la muntanya del Montseny o a les poblacions del voltant. Aquesta vegada amb relats una mica pujats de tot.

Portada del 4t volum del Grup d'Escriptors del Montseny: Montseny eròtic Foto: GEM


L'Abans. Sant Celoni. Recull Gràfic 1965-1990, Josep M. Abril López (Edafós)

Aquest divendres, 20 d'abril, a les 7 de la tarda, es farà la presentació del segon volum del col·leccionable L’Abans. Sant Celoni, recull gràfic 1965-1990, un nou llibre que continua amb la tasca de documentar visualment la història del municipi. El primer col·leccionable recollia fotografies des de l'any 1880 fins el 1965 i el segon volum està dedicat als anys seixanta, setanta i vuitanta, tres de les dècades més dinàmiques i fascinants del municipi.


 

Portada del llibre l'Abans de Sant Celoni Foto: Edafós


El romànic del Montseny (Mariano Pagès, Verkami)

El fotògraf de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, ha editat el llibre El romànic del Montseny a través de verkami.  Aquesta obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple. El romànic del Montseny és representat a través d’imatges dels interiors dels temples i les seves façanes, els seus elements decoratius, expressions artístiques i tipologies constructives pròpies de l'estil. Arquitectura, talles de pedra, policromies, peces conservades in situ, en col·leccions privades o en museus, més de 60 temples reunits en un únic exemplar.

Església romànica de Santa Magdalena de Mosqueroles Foto: Mariano Pagès


Cases, del centre històtic de Palau (josep Ayats i Eduard Claver, Ajuntament de Santa Maria de Palautordera)

Els palauencs Josep Ayats i Eduars Claver han publicat un nou exemplar de tall històric de Santa Maria de Palautordera i que ha editat l'Ajuntament. En el llibre expliquen s'expliquen fets històrics i vivències relacionades amb el municipi.

Recull històric de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí


Vam fer un referèndum, Andreu Pujol Mas (Saldonar)

El bredenc Andreu Pujol ha escrit un llibre d'actualitat Vam fer el referèndum. Un repàs cronològic de tot el que va passar en una campanya condicionada per la persecució policial i la vulneració dels drets més fonamentals.

Cronologia de l'1-O


Conóndromo, Francesc Aunión Julià (Adaliz ediciones)

Any 2146. La immortalitat ja no és una utopia. Ara és una opció. En una societat ultratecnològica, els humans decideixen quan transferir la seva plena consciència a un suport digital per a convertir-se en sers eterns en un món virtual: Beyond.

Francesc Aunión planteja que viure eternament ja és possible en un món virtual Foto: Jordi Purtí

 

 

Participació