Arbúcies presta 9.041 hores de serveis a domicili el 2017

Els beneficiaris són persones o grans o amb de mobilitat i salut

La gent gran d'Arbúcies es beneficia dels serveis a domicili
La gent gran d'Arbúcies es beneficia dels serveis a domicili | AJA
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:15h
L'Ajuntament d'Arbúcies ha prestat, durant l'any 2017, 9.041 hores de serveis a domicili. Els principals beneficiaris són gent gran o persones amb malalties o problemes de mobilitat amb necessitats especials.
 
Els serveis d'higiene, acompanyament, control de medicacions, cuines... s'han vist ampliats i complementats amb un nou servei de neteges domiciliàries implantat el gener de l'any passat i que ha permès prestar 900 hores a diferents llars arbucienques en diferents graus d'intensitat. Aquest servei també ha permès la contractació d'una persona per aquesta activitat. Actualment, aquest servei consta de 12 persones treballadores que el passat 2017 van atendre 75 usuaris diferents.
 
Tanmateix, el volum d'hores i quadrants de les treballadores familiars del servei ha obligat a contractar una auxiliar administrativa que els dona suport i gestiona també el suport administratiu a la treballadora social i educadora social de l'equip municipal.
 
La inversió de l'Ajuntament en el projecte és de 125.000 euros anuals. Cal recordar que Arbúcies destina gairebé un nou per cent del seu pressupost a serveis i projectes d'atenció a les persones.
 
"La voluntat política és seguir implementant serveis que facilitin la vida de les persones que més ho necessiten. Ja hem començat a treballar en el projecte del futur centre de dia i en l'ampliació de serveis domiciliaris per arribar a més famílies", conclou el regidor Jaume Salmeron. La previsió per al 2018 és arribar a 10.000 hores i una mitjana de 40 persones ateses per mes.
 
Arxivat a