Els equips del Baix Montseny acaben l'Oxfam Intermón Trailwalker

Montseny Maasais, Salicru-Lab, Gualba Trail i HSC Triwalker cobreixen els cent quilòmetres solidaris que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols | Un home de 55 anys ha mort aquest diumenge després de no refer-se de l'atac de cor que va patir dissabte mentre disputava la cursa

Arribada de l'equip Montseny Maasais a Sant Feliu de Guíxols
Arribada de l'equip Montseny Maasais a Sant Feliu de Guíxols | Jordi Purtí
15 d'abril del 2018
Actualitzat el 17 d'abril a les 15:22h


Els equips del Baix Montseny que aquest cap de setmana han participat en l'edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker, 100 km i una causa, d'Olot a Sant Feliu de Guíxols han complert i han pogut inscriure el seu nom com a finishers d'una prova dura tant per l'esforç físic que cal fer en una distància d'aquestes característiques, però també per l'esforç mental que cal tenir per acabar, encara que l'organització prevegui trenta-dues hores per completar el recorregut.

La cursa va començar sota la pluja a les deu del matí d'ahir dissabte amb més de 230 equips a la línia de sortida d'Olot, formats per sis persones, de les quals quatre són corredors i dues de suport des del cotxe.

El Baix Montseny ha estat representat per dos equips, si bé altres persones de la comarca hi han participat en representació d'altres equips. Per una banda el Montseny Maasais, que amb el dorsal G127, l'han integrat Carlos Recio, Dídac Purtí, Soraia Riera i David Vilann. Tots ells debutants en aquesta trailwalker i amb la clara intenció de fer un bon paper. De fet han estat el setè equip sencer més ràpid que ha completat els 100 quilòmetres amb una mitjana final de 7,39 quilòmetres per hora i un temps oficial de 13:52:06 entrant a la meta  de Sant Feliu de Guíxols a les 23:52h. A més, Soraia Riera ha estat la primera dona en acabar la cursa.
 

L'equip complet de Montseny Maasais a Sant Feliu de Guíxols Foto: Jordi Purtí


Meritori també el paper de l'altre equip baixmontsenyenc, Salicru-Lab que amb el dorsal G134, l'han format Albert Carrera, Francesc Sala, Damià Flores i Jaume Flores com a marxadors i Albert Giménez i Cèsar Gómez com a suport. La seva mitjana ha estat de 5,62 quilòmetres per hora i han completat el recorregut5 amb un temps de 18:15:24 la seva entrada a meta ha estat a un quart de cinc d'aquesta matinada passada.

Com és sabut es tracta d'una cursa solidària i per poder-hi participar ha estat necessari que abans hagin pogut recaptar 1.500 euros en donatius. Intermón Oxfam destina els ddiners a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensabilització en 50 països del món.
 

Els quatre corredors de l'equip Salicru-Lab Foto: Salicru-Lab


L'equip Gualba Trail format per Xavier Gestí, Pep Piña, Julio César Felipe i Jordi Fortuny a més del suport de Carles Vila i David Casado. Han cobert el trajecte en 24:34:47 amb una mitjana de 4,17 quilòmetres per hora.

Un quart equip del Baix Montseny va ser el HSC Triwalkers 18, de l'Hospital de Sant Celoni, integrat totalment per dones pel que fa a les marxadores: Marta Pascual, Sílvia Pascual, Anna Codina i Raquel Talón amb el suport de Jordi Codina i Irene Bonet, tots veïns de Sant Celoni i Gualba. Van cobrir el recorregut amb 25:55:55 a una mitjana de 3,95 quilòmetres per hora.


Mor un dels participants

L'organització de l'Oxfam Trailwalker aquest matí ha emès un comunicat explicant que ahir a la tarda un dels participants va patir una parada cardio-respiratòria prop d'Amer, en el quilòmetre 29,5 de la prova. Dos equips, que caminaven al seu costat en aquell moment, que disposaven de personal sanitari i amb experiència en reanimació van poder reanimar al marxador amb l'ajuda del desfibril·lador del vehicle de l'organització i se'l derivava amb ambulància i posteriorment amb helicòpter fins a l'hospital.

Desgraciadament aquesta nit, mentre estava a l'hospital, els equips mèdics no han pogut salvar la seva vida.

Era una persona amb una il·lusió impressionant per fer el Trailwalker, muntanyenc i amb experiència en caminades.