La música popular del marroc tanca els Dijous a la fresca de Sant Celoni

El Ashuak serà l'últim espectacle d'aquest estiu que ha detectat un augment de públic a l'agost

Redacció
30 d'agost del 2012
Aquest dijous 30 d’agost, els jardins de la Rectoria Vella acolliran el darrer Dijous a la fresca d’aquest estiu. Concretament serà amb el grup Ashuak, música popular del nord del Marroc. Ashuak és un grup de música àrab que es va formar l’any 1999 a Cardedeu sota la direcció d’Adil Amrani. Des de llavors han actuat amb l’associació cultural Dar Al Farah, al concert sota el lema “No a la guerra” organitzat per l’Ajuntament de Sant Celoni, amb Mans Unides a Canovelles i Granollers i de forma periòdica al actes organitzats per l’associació AMICS de Badalona.

Han obtingut el diploma de reconeixement del Departament de Justícia i Interior de la Generalitat de Catalunya per actuar a diferents presons de Catalunya. El concert que començarà a les 10 de la nit, té una durada prevista de 60 minuts.

Tots els Dijous a la fresca han tingut, com cada any, una gran participació i s’ha detectat un agument de públic als espectacles del mes d’agost.  Segons la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación , "tot i reduir-se el pressupost, que ha passat dels 20.400 euros el 2011, a 12.700 aquest any, s'ha aconseguit oferir una varietat de propostes, amb voluntat d’agradar a tots els públics i combinant oferta professional i amateur."

La regidora de Cultura també valora molt positivament el nou emplaçament d’alguns Dijous a la fresca a la plaça Rafael Ferrer, a Sant Ponç, que s’ha sumat als ja habituals jardins de la Rectoria Vella i la plaça de la Biblioteca "amb voluntat de fer visible l'activitat cultural més enllà del centre del poble.", conclou la responsable de cultura de l'Ajuntament celoní.