Carlos Mantero i Ester Franch s'enduen els llorers de l'Ultra Montseny

Pau Capell compleix els pronòstics i guanya en la Trail de 35 km

Carlos Mantero durant l'Ultra Montseny d'aquest 2018, que va guanyar davant Aberto Vinagre. | Josep Maria Montaner.
09 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:16h
Novament, l'Ultra Montseny ha destacat d'entre les dures curses de muntanya, que enguany va sortir de Cànoves aquest dissabte 7 d'abril a les 6 del matí per recórrer 74 kilòmetres, amb 4.570 m de desnivell i 9.314 m de desnivell acumulat, amb 167 corredors i corredores que han trescat entre vuit hores i escaig els primers classificats i fins a gairebé dinou hores els darrers.

L'Ultra Montseny va comptar amb la participació de 167 atletes. Foto: Josep Maria Montaner.

Entre els homes ha destacat la cursa del guanyador, Carlos Mantero, amb un temps final de 08:22:10 h, per damunt de qui semblava el guanyador a primera hora, Alberto Vinagre, que al final va ser segon, amb un cronòmetre de 08:31:46 h, seguit del tercer al podi, Guillem Ayats, que va acabar la cursa en 08:51:39 h.

Poc després de Collformic va sorgir Carlos Mantero, que va aprofitar l’abandó d'Adrià Matas uns quilòmetres enrere, i es va quedar en l'encalç a Alberto Vinagre, al qual va superar-lo en l'ascens al Pla de la Calma i que li va permetre arribar en solitari a la meta de Cànoves. “Venia a l'Ultra Montseny per intentar fer un bon paper i, si hi havia oportunitat, entrar entre els cinc primers. Però no m’esperava pas poder guanyar. Estic molt satisfet.” Amb aquesta victòria, Mantero es col·loca com a primer líder de la Lliga Catalana d'Ultra Trails.

Ester Franch (Club Trail Running Girona), entre les dones, va dominar la prova de cap a cap. Foto: Josep Maria Montaner.

Entre les dones no hi va haver tantes sorpreses i Ester Franch (Club Trail Running Girona) va dominar la prova de cap a cap amb un temps de 10 hores, 58 minuts i 45 segons, mentre que Marta Batalla (AAEET Valls) i Berta Rodríguez, amb 11h36’12” i 12h13’48” respectivament, van completar el podi femení.

En la classificació per parelles, l’equip Compressport Camí de Cavalls format per Alex Urbina i Javier Pons van ser els guanyadors.

Classificació General Ultra Montseny 2018

Pau Capell compleix els pronòstics a la Trail

La prova Trail, de 35 quilòmetres i 1.646m de desnivell positiu, que es va disputar paral·lelament entre 155 atletes, i que unia les localitats de Viladrau i de Cànoves, la va guanyar Pau Capell (The North Face), que va complir amb els pronòstics de favorit i va guanyar amb claredat amb un temps de 2 hores, 51 minuts i 22 segons, lluny de Jose Antonio Pérez i Alan Fortuny.

En dones, Àngela García també va guanyar amb autoritat després de 4 hores, 23 minuts i 42 segons, a més de 25 minuts sobre Carmen Rodríguez (Inverse Team Trails) i Elisabeth Martí (XTrailMontseny).