Relleu a la direcció de NacióDigital

Redacció
05 d'abril del 2018

Karma Peiró ha estat directora de NacióDigital des del 2015. Foto: Adrià Costa


La periodista Karma Peiró, fins ara directora de NacióDigital, tanca aquesta etapa professional després de gairebé tres anys en el càrrec. El 2015 va ser la primera dona directora d'un diari digital i de les poques en mitjans catalans. Durant el temps que ha dirigit NacióDigital, el mitjà ha crescut en equip, audiència i influència.

En tant que una de les primeres periodistes digitals a la Internet catalana, Peiró tenia la missió de consolidar el lideratge d'audiència i aplicar accions innovadores a NacióDigital com a model de diari digital. En aquest sentit, s'han fet tallers de formació amb els periodistes de la redacció sobre transparència i utilització de les dades obertes aplicades a la informació diària, i el resultat periodístic s'ha mostrat en nombrosos congressos d'arreu de Catalunya i l'Estat.

El 2016 NacióDigitalva guanyar el Premi Nacional de Comunicació, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i el finançament internacional de la Digital News Initiative de Google per desenvolupar una eina de visualització de dades. Avui, l'eina està enllestida per ser utilitzada entre els periodistes del mitjà i per ser adaptada en altres projectes.

NacióDigital també ha participat i competit en diferents convocatòries locals i europees amb continguts propis i prototips en el terreny periodístic digital, com ara un "bot", una eina tecnològica per difondre informacions d'Última hora. En els darrers mesos, el mitjà ha comptat amb la inspiració del prestigiós The New York Times per aprofundir en el branded content, com a possible model de negoci.

Karma Peiró està especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació i és experta en l'àmbit del periodisme de dades, les dades obertes i la transparència informativa. És justament en aquest terreny on s'enfocarà els pròxims mesos, tot mantenint, un intens lligam amb NacióDigital com a col·laboradora, per tal que la marca del mitjà segueixi consolidant la seva presència en esdeveniments d'àmbit internacional i en concursos i certàmens periodístics.

El nou director serà el periodista Miquel Macià (Vic, 1957), fundador de NacióDigital el 1996 i que és l'editor del mitjà des de la seva creació. El relleu serà efectiu el proper 30 d'abril.