Dissabte torna l'Ultra Montseny des de Cànoves amb 74 km de periple

També s'hi disputarà la Trail, de 35 km, que no serà circular, però comptarà amb servei d'autocars per al retorn

Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:31h
L'Ultra Montseny es va disputar l'any passat sota unes condicions meteorològiques extremes.
L'Ultra Montseny es va disputar l'any passat sota unes condicions meteorològiques extremes. | Josep Maria Montaner.
L’Ultra Montseny permet l’oportunitat de conèixer el ric patrimoni natural del Parc Natural del Montseny, situat a la Serralada Prelitoral catalana. El recorregut transita per camins i corriols a través de boscos de gran bellesa, on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa en les seves parts més altes. Toca sostre en el seu cim més enlairat, el Turó de l’Home (1.706m).

L’epicentre de l’esdeveniment cada any canvia i va rodant pels tres nuclis de població per on transcorre la prova, com Seva, Montseny, Sant Esteve de Palautordera i Viladrau. Enguany la prova se celebrarà amb sortida i arribada a Cànoves (Vallès Oriental) aquest pròxim dissabte 7 d'abril. Per bé que s'espera un temps massa assolellat, segur que no serà tan dur com el que van patir els més de 300 atletes que van participar en l'edició anterior –que van guanyar Marc Puig i Mireia Garcia–: el fred, la pluja i la neu van fer acte de presència i van convertir en una heroïcitat finalitzar aquella edició, en què només cent vuitanta-un corredors van poder travessar la línea d’arribada situada a la població de Seva (Osona).

L'Ultra Montseny sortirà, doncs, de Cànoves dissabte 7 d'abril a les 6 del matí per recórrer 74 kilòmetres, amb 4.570 m de desnivell i 9.314 m de desnivell acumulat. Hi participaran 236 corredors, entre els qual l'atleta Pau Capell.

La Trail, que sortirà de Viladrau a les 10:00 del matí –hi haurà servei d'autocar des de Cànoves–, fa un recorregut de 35 km, amb un desnivell positiu de 1.645 m, que correran fins a 205 atletes.