Acord entre Sorea, l'ACA i el Parc Natural per arranjar la resclosa del Molí de les Pipes d'Arbúcies

Aquesta infraestructura té més de 30 anys

Resclosa del Molí de les Pipes d'Arbúcies
Resclosa del Molí de les Pipes d'Arbúcies | AJA
Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:26h
L'empresa concessionària de l'aigua a Arbúcies Sorea, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Parc Natural del Montseny han arribat a un acord per tal de reformar la resclosa del Molí de les Pipes. La construcció de la nova resclosa permetrà substituir la infraestructura dels anys vuitanta que hi ha actualment en aquest paratge natural i que està feta amb sacs de sorra i pedres. Una actuació que fa més de 20 anys que l'Ajuntament espera, ja que quan es produeixen riuades, la força de l'aigua rebenta o arrossega aquests sacs i escampa la sorra torrent avall.

Aquesta obra, que consistirà a substituir la resclosa actual per una de feta només amb pedra, tindrà un cost d'execució de 125.000 euros que, segons l'alcalde, Pere Garriga, assumirà íntegrament Sorea. L'alcalde també ha assenyalat que les obres han de servir per esmenar el problema ecològic que suposa.
 
La nova resclosa serà respectuosa amb el medi natural que l'envolta, amb la seva escala de peixos, la pendent, la sortida d'aigües per garantir el flux del cabal ecològic, entre d'altres aspectes.
 
La resclosa del Molí de les Pipes es troba dins el Pla Especial d'Interès Natural, com a zona protegida, el projecte s'ha hagut de consensuar entre Sorea, l'ACA i el Parc Natural del Montseny.
 
Arxivat a