Sis nous contenidors d'oli i roba a Santa Maria de Palautordera

La regidoria de Medi Ambient explica que a banda dels beneficios mediambientals, s'aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram

Contenidors d'oli i roba a Santa Maria de Palautordera
Contenidors d'oli i roba a Santa Maria de Palautordera | AJSMP
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:19h

Santa Maria de Palautordera ja disposa de sis nous punts amb contenidors per al dipòsit d'oli vegetal i roba usada. Amb aquest increment de contenidors, l'Ajuntament  vol fomentar i facilitar la seva recollida. La ubicació dels nous sis punts és la següent: carrer Osona, carrer Trentapasses, plaça Vic, avinguda Montseny cantonada carrer Jaume I, carrer Sabadell i passeig dels Enamorats.

La necessitat de reciclar l'oli ve donada perquè el seu vessament a l'aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfície i n'impedeix la correcta oxigenació. Si se separa l'oli a casa, s'aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s'aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram, s'explica des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

A més, l'oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel, així es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80 per cent menys d'emissions que el petroli i és un recurs renovable. D'altra banda, la roba recollida serà reciclada o degudament classificada, reparada i reutilitzada.