El ple d'Arbúcies aprova per unanimitat la moció «Manifest units contra la repressió»

A la sessió extraordinària, l'alcalde va llegir la declaració institucional davant la detenció del president Carles Puigdemont

Ple Ajuntament d'Arbúcies
Ple Ajuntament d'Arbúcies | AJA
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:49h
El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies va aprovar per unanimitat la moció proposada per l'Associació de Municipis per la Independència i per l'Associació Catalana de Municipis Manifest units contra la repressió en la qual es denuncia la repressió contra els catalans i les catalanes i la vulneració dels drets civils, polítics i humans més bàsics amb la voluntat d’erradicar qualsevol signe d'identitat del poble català.

La moció, proposada arran de la detenció del president Carles Puigdemont, també posa de manifest l'objectiu de seguir defensant les idees polítiques dels catalans i que "sempre estarem al costat d'aquells representants que defensen la voluntat del poble, del mandat de l'1 d’octubre, de les eleccions imposades el 21 de desembre". El text acaba demanant la restitució de les nostres institucions, la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el respecte pel poble de Catalunya.
 
A la sessió extraordinària, l'alcalde, Pere Garriga, va llegir també la declaració institucional de l'Ajuntament d'Arbúcies davant al detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont en la qual es manifesta el reconeixement de Puigdemont com a president legítim de Catalunya.

Es denuncia la detenció com un nou atac a la convivència i la democràcia de Catalunya i s'exigeix a les autoritats alemanyes la posada en llibertat del president, així com també la de la resta de presos polítics i el retorn dels exiliats. La declaració acaba refermant el compromís dels càrrecs electes municipals "amb la defensa dels drets nacionals de Catalunya i el compromís rotund amb les vies pacífiques per aconseguir la plena llibertat del nostre país".  
 
Arxivat a