Desactivat el Pla de risc químic PLASEQCAT per incendi i deflagració a l'empresa Renolit de Sant Celoni

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 10 dotacions terrestres

Una vista de la planta de Renolit Ibérica a Sant Celoni
Una vista de la planta de Renolit Ibérica a Sant Celoni | arxiu
Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat a les 20:02h
Protecció Civil ha desactivat a primera hora d'aquesta tarda l'Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT que s'havia activat passats pocs minuts de dos quarts d'una d'aquest migdia per l'incendi i la deflagració de vapors d'acetat d'etil a l'empresa Renolit Ibèrica de Sant Celoni, a la Carretera del Montnegre s/n.

En cap moment hi ha hagut perill per a la població, però Protecció Civil de la Generalitat havia demanat evitar acostar-se a la zona per precaució mentre ha durat el dispositiu d’emergència. El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya havia rebut l'avís de la deflagració des de la pròpia empresa a les 12.33 hores. En total s'han rebut 3 trucades.
 
Els Bombers de la Generalitat dels parcs de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Granollers hi han treballat amb 10 dotacions terrestres. L'incendi està totalment apagat, tot i que els bombers han remullat la zona afectada per l'explosió mentre han enrretirat els elements que havien quedat inestables i que podien acabar caient. Igualment, amb l’ús de l’aigua, han dissipat possibles concentracions de dissolvent en l’atmosfera.

L'empresa ha comunicat que hores d'ara ja s'està treballant amb tota normalitat, una vegada s'ha solucionat l'emergència. Fonts autoritzades de Renolit també han comunicat a NacióBaixMontseny que en cap moment hi ha hagut perill per als treballadors de l'empresa, ja que la zona on ha passat l'accident "és una àrea molt concreta i confinada". També han destacat que els protocols han funcionat molt bé i amb molta agilitat amb l'activació del seu Pla d'Autoprotecció (PAU).
 
Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, que hi ha destinat 2 unitats de forma preventiva, ha confirmat que no hi ha hagut cap persona ferida.
 
També s’hi ha desplaçat unitats de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local per realitzar els talls de via per evitar l’accés a la zona i garantir l’accés ràpid dels vehicles d’emergències.
 

Comunicat de l'empresa Renolit Ibérica

 
Arxivat a