Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny s'adhereixen al front comú proposat per Roger Torrent

L'alcalde de Granollers que ha instat els alcaldes a adherir-s'hi no ha signat la declaració en defensa dels drets democràtics que avui han firmat 29 alcaldes del Vallès Oriental

Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny i del Vallès Oriental han signat a Granollers l'adhesió a un  front comú
Alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny i del Vallès Oriental han signat a Granollers l'adhesió a un front comú | @gualbainfo
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat el 28 de març a les 0:17h
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), ha fet una crida aquest dimarts perquè els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental s'adhereixin al front comú per la democràcia que ha proposat el president del Parlament, Roger Torrent. Tot i això, Granollers no s'ha afegit a la declaració en defensa dels drets democràtics que també avui han signat 29 batlles de la comarca.

Mayoral ha fet una crida a crear "una aliança de tots els demòcrates per demanar i aconseguir la llibertat de les persones eprseguides per haver posat en mans de la ciutadania les decisions sobre el futur polític d'aquest país".

En la declaració, que es pot llegir completa en aquest enllaç, Mayoral ha expressat "la nostra aferrissada defensa de la dignitat i la sobirania de la institucions catalanes". "Aquest no és un embat de banderes, sinó de valors universals. Per això, emplacem els demòcrates del Vallès Oriental a unir-nos en la defensa de la pau i la llibertat", afegeix.
 
Uns minuts abans, a la Porxada, 29 dels alcaldes del Vallès Oriental han subscrit una declaració unitària "en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics". El manifest alerta de la "involució democràtica" que es viu a l'estat espanyol i qualifica de repressió "el criminalitzar les idees polítiques legítimes i considerar accions polítiques pròpies d'una democràcia com a fets delictius".

El manifest l'han signat els alcaldes i alcaldesses de l’Ametlla, les Franqueses, Sant Celoni, Vallgorguina, Aiguafreda, Aiguafreda, Vilanova, Santa Eulàlia, Lliçà de Vall, Cardedeu, Bigues i Riells, Campins, Caldes, Gualba, Sant Antoni de Vilamajor, la Garriga, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Fogars, Vilalba Sasserra, Llinars, Martorelles, Vallromanes, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Cànoves i Samalús, Sant Pere de Vilamajor i Figaró. 

En canvi, no subscriuen el manifest els batlles de Granollers, Mollet, Parets, Montornès, Montmeló, la Llagosta, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Montseny i Canovelles.
 

Josep Mayoral, en una imatge d'arxiu Foto: PSC