L'impuls contra el càncer infantil de les policies de Sant Celoni, Hostalric i Caldes de Malavella aporta 50.000 euros

Els diners de la campanya escuts solidaris s'han lliurat a l'Hospital Sant Joan de Déu per ajudar a fer realitat el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre d'oncologia pediàtrica més gran d'Europa

D'esquerra a dreta: Raül Barjuan, cap de la Policia local d'Hostalric; Xavier Muñoz, cap de la Policia local de Caldes de Malavella; Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, i Albert Brunet, cap de la Policia local de Sant Celoni.
D'esquerra a dreta: Raül Barjuan, cap de la Policia local d'Hostalric; Xavier Muñoz, cap de la Policia local de Caldes de Malavella; Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, i Albert Brunet, cap de la Policia local de Sant Celoni. | PL Sant Celoni
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 11:05h
Més d'una tercera part dels cossos de seguretat municipals que hi ha a Catalunya s'han implicat activament en una campanya per ajudar a fer realitat elSJDPediatricCancerCenter Barcelona, el centre d'oncologia pediàtrica més gran d'Europa.

La campanya "Escuts solidaris" es va iniciar a l'octubre després que els caps de les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric decidissin seguir l'exemple dels agents de la Policia Municipal de Terrassa, que havien decidit rapar-se el cap per posar-se en el lloc dels nens amb càncer i fotografiar-se amb ells per il·lustrar un calendari solidari a favor del CancerCenter.

Els caps d'aquests tres cossos policials van tenir la idea de personalitzar l'escut del cos policial on treballen i crear-ne un "per als valents" (lema de la campanya llançada per l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la Fundació FC Barcelona per finançar el projecte) per regalar-ho a les persones que fessin una donació al SJDPediatricCancerCenter Barcelona.

De seguida, molts altres municipis es van sumar a la iniciativa i, sis mesos després, ja són 81 les Policies Locals i dues agrupacions de voluntaris de Protecció civil les que participen en la campanya.

Els escuts solidaris es regalen a canvi d'una donació mínima de 4 euros a la seu de les Policies Locals i en alguns comerços de les seves localitats. Els organitzadors de la campanya han distribuït fins avui més de 40.000 escuts. Avui els tres impulsors de la iniciativa, Albert Brunet; inspector de Sant Celoni; Raül Barjuan, cap de la policia d'Hostalric; i Xavier Muñoz, cap de la policia de Caldes de Malavella han visitat l'Hospital per fer lliurament dels 50.000 euros que han obtingut fins ara. Els tres caps de la policia han estat acompanyats per Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni i Àlex Vivanco, regidor de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni; Josep Coll, regidor de Governació d'Hostalric i Salvador Baliu, alcalde de Caldes de Malavella. Per la banda de l'Hospital Sant Joan de Déu hi ha participat Manel del Castillo, director gerent del centre hospitalari.

Començament de les obres en els propers mesos

Gràcies a aquesta donació, la de milers de particulars i d'un elevat nombre d'empreses i entitats de diferents àmbits, l'Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit reunir en un any 21 dels 30 milions d'euros que necessita per fer realitat el SJDPediatricCancerCenter. Amb aquesta quantitat garantida, ha decidit iniciar les obres del nou centre al llarg del primer semestre d'aquest any.

El nou SJDPediatricCancerCenter Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l'any, un 30% més dels quals el Servei d'Oncologia de Sant Joan de Déu atén actualment, i incorporarà els últims avanços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de l'hospital i connectat mitjançant una passarel·la amb l'edifici principal.

Comptarà amb 38 habitacions, 8 càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoyétics; 24 boxes a l'hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.
 

lliurament de 50.000 euros a l'Hospital Sant Joan de Déu de la campanya Escuts Solidaris Foto: PL Sant celoni



Policies Locals adherides a la campanya dels escuts solidaris

Girona: Anglès, Arbúcies, Banyoles, Blanes, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d'Empúries, Figueres, Fogars de la Selva, Girona, Hostalric, L'Escala, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Santa Cristina d'Aro, Salt, Santa Coloma de Farners, Sils, Torroella de Montgrí i Tossa de Mar.

Barcelona: Badalona, Badia del Vallès, Begues, Bigues i Riells, Cabrils, Caldetes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Canovelles, Capellades, Castelldefels, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, Esplugues de Llobregat, Granollers, La Garriga, Les Franqueses del Vallés, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Malgrat de Mar, Manlleu, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Olivella, Parets del Vallès, Pineda de Mar, Polinyà, Premià de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Fruitós de Bages, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Pol de Mar, Sant Salvador Guardiola, Santa Coloma de Gramenet, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua Mogoda, Santa Susanna, Sitges, Terrassa, Tordera, Torelló, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova del Vallès.

Tarragona: Móra la Nova, Roda de Barà i Torredembarra.

Lleida: Tàrrega.

Altres organitzacions: Protecció civil el Vendrell i IPA Euskadi