El celoní Martí Boada parla sobre «Boscos i ciutats sostenibles» a Vitòria-Gasteiz

La conferència s'ha fet en el marc del Dia Internacional dels Boscos

Martí Boada en el moment de la seva conferència a Vitòria-Gasteiz
Martí Boada en el moment de la seva conferència a Vitòria-Gasteiz | MBJ
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 17:30h
Vitòria-Gasteiz ha acollit la celebració del Dia Internacional dels Boscos, impulsat per la iniciativa Junts Pels Boscos, col·lectiu que agrupa a més de 30 entitats representatives del sector forestal de l'Estat.

La jornada ha volgut destacar el paper de les zones verdes urbanes no només com a pulmons de la ciutat, reguladors de les condicions climàtiques i adaptació enfront del canvi climàtic, sinó també per la seva contribució a estils de vida més saludables que afavoreixen una millor salut física i mental, al mateix temps que serveixen com a punt de socialització. La celebració del Dia Internacional dels Boscos és una iniciativa de Nacions Unides de la qual en l'Estat es fa ressò la plataforma "Junts pels Boscos".

Aquest any, la celebració del Dia Internacional dels Boscos ha tingut lloc a Vitòria-Gasteiz, coincidint amb el 25 aniversari de la creació de l'Anell Verd. Les autoritats han participat en una plantació de diversos oms resistents a la grafiosi.

Durant tot el dia Olarizu ha acollit diverses ponències a càrrec del celoní Martí Boada de la Universitat Autònoma de Barcelona que ha parlat sobre boscos i ciutats sostenibles; Luis Andrés Orive, del CEA de Vitòria; Oskar Akarate Zabalo, de Baskegur; Xabier Esgoti, de Albaola; i Antonio Martín Chicote; de la Cabaña Real de Carreteros.
 
Arxivat a