L'Ajuntament d'Arbúcies ofereix un nou servei d'assessorament en comportaments de risc

Els psicofàrmacs i els mòbils són alguns dels abusos més habituals

La Resclosa d'Arbúcies
La Resclosa d'Arbúcies | AJA
Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 18:55h
Des de principis d'any, els dijous de 10 del matí a 12 del migdia hi ha un nou servei presencial a Arbúcies. Es tracta del Servei d'Orientació i Suport (SOS), un espai on s'assessora sobre els consums problemàtics de drogues i altres comportaments de risc. Un preventòleg ajuda a valorar la situació als afectats i a les seves famílies.
 
Qualsevol persona pot veure’s afectada en una dinàmica d'abús en qualsevol moment de la vida. Per exemple, per anomenar un parell d'abusos molt quotidians, són recurrents als psicofàrmacs o als mòbils. Per això, s'ha cregut important començar a oferir aquesta atenció més especialitzada i de forma propera al municipi.
 
La prevenció sobre addiccions no és nova a Arbúcies, l'Ajuntament va iniciar una bateria d'accions des de l'any 2013, tals com la formació a agents socials, tallers preventius a les aules i les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la prevenció, mitjançant la web http://laresclosa.cat i la gestió d'un compte de Facebook i d'Instagram amb el mateix nom: La Resclosa d’Arbúcies.
 
També s'ha signat un conveni ASA (Alternativa a la Sanció Administrativa) entre la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament. La finalitat d'aquest conveni és establir un protocol d'actuació per abordar la problemàtica de les drogues en menors amb mesures educatives i terapèutiques, més enllà de l'actuació sancionadora. Es començarà a aplicar l'any 2018 amb un paper social important per part de la Policia Local d'Arbúcies. Paral·lelament, s'ha donat suport a algunes persones i familiars que requerien assessorament i orientació sobre el seu procés terapèutic, fet que ha evolucionat cap al SOS.
 
El servei està ubicat al primer pis del carrer Pont, 2 i es pot demanar cita des de la web de La Resclosa d’Arbúcies, al telèfon 663 733 713 o al correu electrònic suport@laresclosa.cat.
 
Arxivat a