Francesc Deulofeu anuncia que no es presentarà a les municipals del 2019

Els tres motius que assenyala per no presentar-se a la reelecció són que el pas per l'Ajuntament ha de ser per un temps determinat, donar el relleu a persones que aportin aires fresc i voler dedicar-se a la seva professió de metge

L'alcalde de Sant Celoni no es presenta a la reelecció el 2019
L'alcalde de Sant Celoni no es presenta a la reelecció el 2019 | Francesc Deulofeu
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat el 20 de març a les 9:49h

Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni, ha anunciat a primera hora d'aquesta tarda a través d'un vídeo que no es presentarà a les eleccions municipals de l'any vinent. A través del missatge difós assegura que l'any 2007, quan va encapçalar per primera vegada una candidatura municipal per CiU, ja va fer una reflexió que no havia d'estar a l'Ajuntament més de tres legislatures.

Amb l'anunci d'aquesta tarda, Deulofeu és coherent amb el seu pensament i assenyala tres motius principals pels quals no es presentarà a la reelecció. En primer lloc perquè considera que un alcalde ha de tenir vocació de servei i el temps que s'hi està és un període de màxima dedicació i de màxim esforç "per tant, ha de ser per un temps determinat".

La segona consideració que fa és que les persones amb el temps han de donar pas a altra gent que sigui capaç d'aportar noves idees, imaginació, més energia i innovació per evitar decaure o diluir-se en una mateixa manera de fer "cal renovar idees i persones", sentencia Francesc Deulofeu.

I el tercer motiu és per qüestions professionals ja que en els darrers anys de la seva vida laboral els vol dedicar a exercir de metge perquè la seva vocació és atendre a les persones malaltes "em satisfà aquesta feina per la qual m'he preparat molt anys".

L'encara alcalde de Sant Celoni manifesta que ser el batlle de Sant Celoni és un orgull "no tinc més que paraules d'agraïmet per a totes aquelles persones del partit que un dia varen escollir-me com a cap de llista". També agraeix a la família i a la ciutadania de Sant Celoni i La Batllòria el suport que ha rebut durant tots aquests anys.

Francesc Deulofeu va encapçalar la candidatura de CiU per primera vegada les eleccions del maig de 2007 i va ser escollit alcalde gràcies als vots de la CUP, tot i no ser la força més votada. L'any 2011 va repetir com a candidat però va passar a l'oposició, també gràcies a l'abstenció de la CUP que suposava retornar el govern municipal al PSC.

En la legislatura actual, CiU va ser la força més votada però no té majoria i governa amb ERC en minoria.

Francesc Deulofeu no ha anunciat el nom del candidat, tot i que ja fa dies que totes les mirades de persones properes al PDECat assenyalen a Raül Garcia, actual tercer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Educació, com la persona que encapçalarà la llista.
Arxivat a