Els Mossos d'Esquadra de Granollers van detenir, el matí del 14 de març, una dona de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Cardedeu i el seu fill de 19 anys per cinc delictes de furt comesos en domicilis de diferents poblacions del Vallès Oriental.

La investigació es va iniciar el mes de febrer arran d'una denúncia per part d'una persona que manifestava haver patit un robatori al seu domicili de joies sense que aparentment hi hagués signes de violència ni forçament a l'habitatge. Els investigadors van poder acreditar que la treballadora d'una empresa de neteja de domicilis, principalment de gent gran, havia estat l'autora del robatori. Posteriorment es van poder acreditar quatre robatoris més a la comarca, en concret a Les Franqueses del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Cardedeu i Llinars del Vallès.

La dona era molt afectuosa amb les víctimes per tal de guanyar-se la seva confiança i, posteriorment, sostreure'ls les joies i vendre-les en establiments de compravenda. Fins i tot la detinguda canviava les joies sostretes per bijuteria per tal que les víctimes no s'adonessin del furt.

La investigació va permetre poder comprovar que eren els mateixos detinguts els qui  venien les joies sostretes, i se'n van poder recuperar algunes, no la totalitat atès que la majoria havien estat foses. L'import total del botí ascendeix a 8.500 euros.

La detinguda, amb la intenció d'eludir l'acció policial i no ser descoberta, venia les joies a diferents establiments ubicats a poblacions diferents d'on es produïen els furts. El dijous 15 de març van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Granollers decretant la seva llibertat amb càrrecs. Els detinguts no tenien antecedents previs.

A hores d'ara la investigació continua oberta per esbrinar si hi ha més persones afectades.