L'Ajuntament de Sant Celoni aprova inicialment un pressupost de 21,5 milions d'euros

Hi han votat a favor PDECat, ERC i PSC i en contra CUP i ICV

Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni
Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni | AJSC
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 17:44h
Sant Celoni ha aprovat inicialment el pressupost municipal per l'any 2018. En total els comptes pugen fins els 21,5 milions d'euros, un 9,5% més que l'any passat, i contemplen inversions per valor de 3,5 milions.

El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels 7 regidors del PDeCat i 1 d'ERC que formen l'equip de govern i dels 4 del PSC mentre que la CUP i ICV han votat en contra. El pressupost es va traslladar el mes d'octubre a tots els grups municipals perquè hi fessin les seves aportacions i finalment ha comptat amb l'acord del PSC.

L'alcalde Francesc Deulofeu ha destacat que es tracta d'un pressupost social, clarament destinat a les persones seguint el Pla de Mandat 2016-2019. En aquesta línia, el pressupost aprovat suposa un increment respecte el 2015 del 23,7% en serveis socials, un 48% en Promoció econòmica, un 13,3% en Educació, un 16% en Cultura i un 11% en Espai públic.

Això és possible gràcies a què durant aquests darrers 3 anys hi ha hagut un augment dels ingressos d'1,2 milions d'euros i la disminució d'algunes partides com per exemple els 323 mil euros de despeses financeres per la baixada de l'endeutament i la disminució dels interessos o la baixada d'un 5 % en el consum de llum i gas gràcies a un important esforç realitzat d'estalvi energètic i sostenibilitat que ha permès contrarestar l'increment tarifari registrat, sobretot de l'electricitat.

El desenvolupament del pressupost està dividir en quatre eixos d'actuació: Eix estratègic 1: Un poble bonic i agradable, Eix estratègic 2: Un poble viu i amb oportunitats, Eix estratègic 3: Posar Sant Celoni al mapa, i Eix estratègic 4: Un ajuntament de servei. El seu contingut aquí.

Campanya de la CUP

La Cup assegura que han votat en contra d’aquests Pressupostos perquè pensa que "no ens porten enlloc". Des d'aquest partit s'assegura que Sant Celoni i la Batllòria tenen grans potencials que l'equip de govern no sap aprofitar. "Fa deu anys que ens mirem els Pressupostos i poca cosa ha canviat, tant si governa CDC-PDCat com si governa el PSC. Malgrat les façanes, PDCat i socialistes comparteixen model de poble".

El posicionament de la CUP queda reflectit en una campanya que aquesta formació política porta a terme mitjançant el seu òrgan de comunicació escrit Vilacup i en l'edició d'un vídeo.


Arxivat a