L'impuls a l'economia social i transformadora d'Arbúcies, el projecte més ben valorat de Catalunya per la Generalitat

La creació d’una cooperativa pública i la gestió social del servei d'ajut a domicili obté 89 punts sobre 100

na reunió del Consell Municipal d'Acció Municipal d'Arbúcies
na reunió del Consell Municipal d'Acció Municipal d'Arbúcies | AJA
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 15:54h
L'Ajuntament d'Arbúcies fa temps que impulsa projectes empresarials o de gestió pública des de l'òptica de l'economia social, cooperativa i transformadora. L'aposta per aquest àmbit econòmic va portar fa uns mesos a l'equip tècnic i polític municipal a estructurar un projecte destinat bàsicament a dos objectius: seguir millorant la qualitat dels serveis públics i crear nous llocs de treball en millors condicions laborals, més ètiques i sostenibles.
 
Des d'aquest punt de vista, s'ha estructurat un projecte que ha estat presentat a la línia Singulars, per a la promoció de l'economia social i la creació de cooperatives, del Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya.
 
El projecte arbucienc treballa tres línies d'actuació: la consolidació de la gestió social del servei d'ajut a domicili, la creació d'una cooperativa pública i la realització del projecte d'un centre de dia també gestionat  per empreses d'economia social. La proposta arbucienca ha obtingut una puntuació total de 89 punts sobre 100, i ha esdevingut el projecte més ben valorat de Catalunya en la categoria d'ajuntaments, i el segon amb més puntuació de totes les categories.
 
Arbúcies rebrà una subvenció de 50.000 euros per tal d'executar els tres objectius. "L'alta valoració, per part d'un organisme autònom de l'ajuntament, suposa un reconeixement a la feina feta en l'àmbit de la promoció d'una economia al servei de les persones i un nou estímul per seguir treballant en aquest camí", afirma el tinent d'alcalde, Jaume Salmeron.
 
La creació d'una cooperativa pública ve avalada, en l'àmbit jurídic, per un estudi elaborat conjuntament pels ajuntaments d'Arbúcies i Barcelona i que preveu la gestió de serveis públics, com el SAD i el centre de dia, amb aquest model d'organització empresarial. Les àrees d'Atenció a les persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament treballen de manera coordinada en aquesta proposta que anirà avançant durant els propers mesos.
 
Arxivat a