El projecte «En procés» busca mecenes per descobrir la fórmula de la independència

Tres vallesans parlaran en un projecte televisiu de processos de segregació de pobles catalans

Abel Castilla, Cristina Torra i Lluís Vilaró, responsables del projecte
Abel Castilla, Cristina Torra i Lluís Vilaró, responsables del projecte | NG
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 9:16h


"A Catalunya s’han produït un total de tretze processos d’independència des del restabliment de la democràcia. És a dir: un total de tretze pobles s’han segregat d’altres pobles després d’un procés d’independència i s’han convertit en municipis lliures i sobirans". És la premisa amb la que es presenta En procés, un projecte televisiu que s'emetrà on line a través de la seva web i les seves xarxes socials i que s'iniciarà el 14 de març amb el cas de Vilanova del Vallès. També volen parlar dels casos de Badia del Vallès, Bellaterra, Salou, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Medinyà, Salt, Sarrià de Ter o Sant Miquel de Balenyà, entre d’altres.

Els responables del projecte són els vallesans Abel Castilla, Cristina Torra i Lluís Vilaró, que han explicat que parlaran de processos molt diversos i que s’han fet via referèndum, via unilateral o via amistosa amb l’altra part implicada. També s’han produït processos fallits o processos que encara ara estan en curs. "L’objectiu és descobrir les diferents fórmules de la independència sense haver de sortir de Catalunya", han precisat.

Per fer realitat el projecte han engegat una campanya a través de Verkami per aconseguir els fons necessaris per fer una primera temporada de tres capítols, on s’explicaran tres processos d’independència diferents. Les aportacions van dels 10 euros als 500 euros segons les recompenses. La campanya acaba el 13 d’abril. L’import que es demana servirà únicament per cobrir les despeses.


Programa pilot

El programa pilot sobre Vilanova del Vallès s’emetrà en tres capítols diferents durant la campanya de finançament de Verkami. El primer capítol s’estrenarà el 14 de març. El segon s’emetrà el 25 de març i el tercer el 3 d’abril. Els capítols es podran veure a través de la seva web, de la seva pàgina de facebook i del seu compte de Twitter.