pressupost

Arbúcies aprova el pressupost 2018 amb inversions en espais públics i equipaments municipals

Enguany es farà el trasllat de la Llar de Jubilats al nou espai de l'Hotel d'Entitats

per Redacció, 8 de març de 2018 a les 14:19 |
Sessió plenària d'aprovació del pressupost municipal d'Arbúcies | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb els vots a favor de l'equip de govern d'Entesa, l'abstenció de CiU i els vots en contra d'ERC es va aprovar el Pressupost 2018 de l'Ajuntament d'Arbúcies. Un pressupost que ascendeix als 8.810.000 euros i que inclou millores en carrers i places de la vila, així com en l'arranjament d'alguns equipaments municipals, entre moltes altres inversions, que ascendeixen a 1.827.000 euros.
 

El regidor d'Hisenda, Antoni Ronda, durant el ple extraordinari va explicar que per aquest any hi ha previstes les obres del carrer Sorrall, que ja han començat aquesta setmana, així com la reforma de la travessia Vicenç Bosch i del carrer Ramon Pagès, que estan a punt d'acabar. Per aquest 2018 també està prevista la finalització de la placeta de Can Delfí i la planta baixa de l'edifici perquè també serà durant aquest any que l'Ajuntament es traslladarà a aquestes dependències. A més, enguany es produirà el trasllat de la Llar de Jubilats de l'edifici actual del carrer Sorrall a l'Hotel d'Entitats i es començarà a treballar amb la nova piscina climatitzada. En aquest sentit, Ronda va recordar que algunes de les inversions d'enguany venen determinades pel projecte del Pla de Barris que finalitza el juny del 2018 i no el 2019, com estava previst inicialment.
 
El pressupost 2018 també inclou una partida important per a projectes d'atenció a les persones com ara la creació d'una cooperativa pública per la gestió dels serveis municipals i el projecte de centre de dia, dues de les inversions més importants d'aquest capítol. Però també es consolida el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i es reforça el projecte de reutilització de llibres, ja que s'incrementa la partida pressupostària.
 

Finalment, en el capítol d'inversions també cal destacar la posada en funcionament de la quarta planta de biomassa, que subministrarà energia a l'Institut Montsoriu, el Jardinet i l'Escola Dr. Carulla. "Un projecte en el qual l'equip de govern ha apostat des del primer dia" assenyala Ronda. Així com també seguiran potenciant les fires i festes, que tenen com a objectiu impulsar el comerç local i la promoció econòmica del municipi.

Ordenances congelades
 
Durant el ple, el regidor d'Hisenda també va recordar que l'Ajuntament ha decidit congelar les ordenances, taxes i preus públics per aquest any. Tanmateix, Ronda va explicar que enguany, l'apartat d'ingressos ha augmentat gràcies a la regularització de l'IAE de les plantes embotelladores, fet que suposa un increment d'aproximadament 500.000 euros del capítol d'ingressos del pressupost municipal.
 
"El pressupost per aquest 2018 és el més alt que ha tingut Arbúcies", assegura el regidor d'Hisenda i afegeix: "un augment que ve donat per l'obligació del consistori d'acabar el projecte de Pla de Barris juntament amb d'altres inversions com ara els projectes d'atenció a les persones". En aquest sentit, però, Ronda assegura: "continuem amb la gestió econòmica millorant mes a mes la situació econòmica de les finances municipals".
 

 

Participació