alerta

La Guàrdia Municipal de Breda alerta els veïns d'una estafa al municipi

Una persona d'uns 40 anys truca a cases, preferiblement de gent gran, i els demana entre 20 i 40 euros per comprar una suposada bombona de butà

| 07/03/2018 a les 15:13h
Arxivat a: Successos, estafa, bombona de butà, Guàrdia municipal, Breda
En cas de sospita cal trucar a la guàrdia municipal
En cas de sospita cal trucar a la guàrdia municipal | AJB

La Guàrdia Municipal de Breda ha emès un comunicat alertant d'una estafa que s'està produint aquests dies al municipi. En el text expliquen els detalls de la mateixa i manifesten que ja treballen per trobar solució. Finalment donen uns consells per a augmentar la seguretat.

D'acord amb el comunicat s'informa que una persona d'edat aproximada als 40 anys i pell morena (aparentment marroquina), truca a un domicili a l'atzar preferiblement de gent d'edat avançada; Un cop el veí obre la porta, aquest demana diners en efectiu per adquirir una bombona de butà, la quantitat que demana és d'uns 20 euros a 40 euros aproximadament, l'estafador manifesta que no té diners per adquirir-la i que per tant no té aigua calenta al domicili, manifesta que poca estona desprès, passarà a retornar els diners prestats, cosa que posteriorment no fa, aquest no retorna els diners .

Per aquest motiu, des de la Guàrdia Municipal, alerta que es tracta d’una estafa i que estan treballant en el cas, per la qual cosa demanem col·laboració ciutadana i que en el supòsit que algú es trobés en aquesta situació, cal trucar-los immediatament als seus telèfons de contacte 972.870.252 (central) o 660.826.812 (mòbil).

Consell bàsics de seguretat

En aquesta línia, també es recorda a tota la població un seguit de consell bàsics de seguretat.

- Construir comunitat és part de la prevenció: conegui els seus veïns i col·labori amb ells.
- Si viviu sols, no ho comenteu amb estranys.
- Només obriu la porta a gent que conegueu.
- Desconfieu sempre de qui truca a la porta dient representar un organisme públic o associació humanitària, ja que el delinqüent intentarà entrar a casa amb qualsevol excusa.
- Desconfieu dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats prèviament; demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix o en tot cas, truqueu a la GUÀRDIA MUNICIPAL per deixar constància.
- Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc.).
- Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.
- En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.
- Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc). La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat.
- Podeu demanar a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Programa social amb discapacitats i persones dependents
Programa social amb discapacitats i persones dependents | La Caixa
01/01/1970
La campanya de l'Obra Social la Caixa arribarà a gairebé 20.000 catalans