alerta

La Guàrdia Municipal de Breda alerta els veïns d'una estafa al municipi

Una persona d'uns 40 anys truca a cases, preferiblement de gent gran, i els demana entre 20 i 40 euros per comprar una suposada bombona de butà

per Redacció, 7 de març de 2018 a les 15:13 |
En cas de sospita cal trucar a la guàrdia municipal | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Guàrdia Municipal de Breda ha emès un comunicat alertant d'una estafa que s'està produint aquests dies al municipi. En el text expliquen els detalls de la mateixa i manifesten que ja treballen per trobar solució. Finalment donen uns consells per a augmentar la seguretat.

D'acord amb el comunicat s'informa que una persona d'edat aproximada als 40 anys i pell morena (aparentment marroquina), truca a un domicili a l'atzar preferiblement de gent d'edat avançada; Un cop el veí obre la porta, aquest demana diners en efectiu per adquirir una bombona de butà, la quantitat que demana és d'uns 20 euros a 40 euros aproximadament, l'estafador manifesta que no té diners per adquirir-la i que per tant no té aigua calenta al domicili, manifesta que poca estona desprès, passarà a retornar els diners prestats, cosa que posteriorment no fa, aquest no retorna els diners .

Per aquest motiu, des de la Guàrdia Municipal, alerta que es tracta d’una estafa i que estan treballant en el cas, per la qual cosa demanem col·laboració ciutadana i que en el supòsit que algú es trobés en aquesta situació, cal trucar-los immediatament als seus telèfons de contacte 972.870.252 (central) o 660.826.812 (mòbil).

Consell bàsics de seguretatEn aquesta línia, també es recorda a tota la població un seguit de consell bàsics de seguretat.

- Construir comunitat és part de la prevenció: conegui els seus veïns i col·labori amb ells.
- Si viviu sols, no ho comenteu amb estranys.
- Només obriu la porta a gent que conegueu.

- Desconfieu sempre de qui truca a la porta dient representar un organisme públic o associació humanitària, ja que el delinqüent intentarà entrar a casa amb qualsevol excusa.
- Desconfieu dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats prèviament; demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix o en tot cas, truqueu a la GUÀRDIA MUNICIPAL per deixar constància.
- Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc.).
- Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.
- En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.
- Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc). La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat.
- Podeu demanar a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora.
 

 

Participació