L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera mourà 10,5 milions d'euros l'any 2018

El pressupost municipal s'ha aprovat amb els vots favorables del PDECat, l'abstenció d'ERC i els vots en contra de la CUP i el PSC

Redacció
04 de març del 2018
Sessió plenària d'aprovació del pressupost municipal a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Sessió plenària d'aprovació del pressupost municipal a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat amb els vots favorables del PDECat, l'abstenció d'ERC i els vots contraris de la CUP i el PSC el pressupost de la corporació per a l'any 2018 que està xifrat en 10.525.000 euros, dels quals 1.581.416 euros engloben la partides de les inversions previstes per aquest any.

D'aquestes inversions les més importants són les millores en l'enllumenat públic i actuació d'eficiència energètica valorat en 234.033,91 euros que es preveu finançar-ho amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i préstec.

tam,bé hi destaquen les polítiques d'habitatge en dos àmbits. Per una banda el Pla Local d'Habitatge que s'està redactant actualment amb un import de 150.000 euros i la rehabilitació i reforma de pisos per a usos socials amb una partida de 32.500 euros.

Una de les altres partides importants pel que fa a inversions és la climatització de l'envelat amb 178.408.96 euros, les obres de la xarxa d'aigua amb 120.000 euros, la reforma i/o ampliació de les instal·lacions esportives municipals 94.000 euros, la reforma de les escoles 96.719,52 euros, la pavimentació de la Rambla Països Catalans amb una quantitat de 58.503,96 euros -finançada amb una subvenció de la Diputació de Barcelona- i la millora viària del Camí Vell de Sant Celoni valorat en 35.000 euros.

El conjunt d'aquestes inversions es finançaran amb subvencions de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, recursos ordinaris i ingressos d'operacions de crèdit.

L'oposició no el va votar a favor per motius diversos. Per una banda la Cup hi va votar en contra perquè considera que estan valorat amb les mateixes perspectives que l'any anterior i per tant s'està lluny del que els anticapitalistes voldrien pel municipi "perdem oportunitats", va assegurar Joaquim Framis. Des de la CUP també es va reclamar més despesa en habitatge, el porta a porta en la recollida d'escombraries i un pla de la xarxa d'aigua a llarg termini.

També hi va votar en contra el PSC que, en veu del seu regidor, Francisco García Camacho, continua demanant una rebaixa de l'IBI després de l'augment aplicat en exercicis anteriors.

Per altra banda, el regidor d'ERC, Xavi Blas, va decidir l'abstenció "perquè els pressuipostos s'han de poder aprovar", però també va demanar una columna més clarificadora en l'elaboració dels pressupostos per a tots aquells partits que no són en el dia a dia de l?ajuntament.

Per la seva banda, l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, va demanar a l'oposició que facin més aportacions i alhora va defensar que aquesta és la seva manera d'entendre de com s'han de resoldre les qüestions del municipi. L'alcalde va recordar també que tenen l'aval majoritari dels vots sorgits de les urnes de les darreres eleccions municipals.