memòria històrica

Es publiquen les actes del V Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric

El resultat del Seminari realitzat al voltant d'Històries del dia a dia de l'Edat Mitjana és l'edició de les ponències i comunicacions en un llibre

per Redacció, 2 de març de 2018 a les 11:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El novembre del 2016 va tenir lloc el V Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric organitzat per l'Àrea de Patrimoni i l'Arxiu Històric d'Hostalric amb la col·laboració de la Universitat de Girona i la Universitat de Barcelona
 

El resultat del Seminari realitzat al voltant d'Històries del dia a dia de l'Edat Mitjana és l'edició de les ponències i comunicacions en un llibre que va sortir a la llum el desembre passat. El pròleg és a càrrec del Dr. Lluís To de la Universitat de Girona i a continuació es troben les quatre ponències que van marcar els debats principals del seminari: Sobre el dia a dia de l'alta noblesa medieval d'Alejandro Martínez (UdG), La servitud i el dia a dia dels remences de Rosa Lluc (UB), Temps i espais quotidians en la pintura catalana del gòtic de Rosa Alcoy (UB) i Obediència, silenci i humilitat? Una mirada a la via diària del monestir medieval de Karen Stöber (UdL).

A continuació es publiquen els textos de les comunicacions del seminari que aquest any van destacar per la seva riquesa i diversitat amb un total de vint-i-un investigadors dedicats majoritàriament a la recerca en Història, Història de l'Art i Arqueologia Medievals, i pertanyents a les Universitats de: Girona, Barcelona, Autònoma, Lleida, València, Alacant, i, fins i tot, Coimbra (Portugal). Així mateix, membres del Centre d’Estudis Medievals i de l'Ateneu Popular de Calonge.


Els exemplars de les actes es poden consultar a la biblioteca municipal Modest Salse d'Hostalric o adquirir-los a l’Oficina de Turisme per 18 euros.
 

Llibre dels estudis medieval d'Hostalric

 

 

Participació