La neu ja provoca problemes a una trentena de carreteres d'arreu del país

La nevada s'ha estès a primera hora del matí al conjunt del Principat i agafa en punts de Barcelona i del Vallès | Totes les rutes de transport escolar estan suspeses i els camions tenen prohibit circular .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 46px; line-height: 48px; }

La C-25 a Osona, aquest dimarts
La C-25 a Osona, aquest dimarts | ACN
Pere Pratdesaba / Arnau Urgell
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 7:29h
Continua l'alerta per al temporal de neu, al menys fins a la tarda, quan pujaran les temperatures i es generalitzaran les pluges arreu del país. Aquesta nit, la neu s'ha concentrat a les comarques de Tarragona i Lleida, tot i que no s'han acumulat gruixos importants (en alguns punts 5 centímetres). De moment, ja hi ha una trentena de carreteres afectades.

A primera hora del matí, les precipitacions s'han anat estenent per tot el país i ja afecten el conjunt de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona. De fet, neva a la mateixa ciutat de Barcelona –ahir el Tibidabo ja es va emblanquinar- i agafa en diversos barris i en punts del Vallès com Sabadell i Terrassa. Girona és la zona on hi ha menys afectacions, fins i tot amb algunes pluges. La cota de neu s'ha situat a zero metres i pot nevar en qualsevol punt on caiguin precipitacions, inclòs el litoral.

El temps farà un canvi dràstic a partir del migdia, quan entrarà una onada càlida de sud a nord i les nevades es convertiran en pluges. Pujaran les temperatures i la cota de neu se situarà per sobre els 500-600 metres arreu del país.
 
A hores d'ara, la situació del trànsit comença a ser complicada i Protecció Civil recomana precaució. Cal recordar que, amb caràcter preventiu, s'han suspès totes les rutes de transport escolar a Catalunya i que s'ha prohibit la circulació de tots els camions.

A les 6 del mati d avui dimecres hi ja dues carreteres tallades per la neu: la C-462 a la Seu d'Urgell i la Giv-5201. També hi ha una desena de carreteres on calen cadenes com ara l'A-22 a Lleida, la C-44 a Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant o l'N-420 a Falset, entre d'altres. A una vintena carreteres més cal circular amb precaució perque hi ha neu a la via, destacant la C-16 a Berga, la C-17 a Ripoll, la C-58 a Terrassa, la C-17 a la Garriga , l'N-240 a les Borges Blanques o l'AP-2 a Banyeres- Soses.

Consulta en directe els problemes de trànsit