Trànsit prohibeix la circulació de camions a tot Catalunya per la neu

Protecció Civil alerta d'un episodi de neu molt dur i advers a partir d'aquesta tarda .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 40px; line-height: 42px; }

Camions a l'Eix Transversal
Camions a l'Eix Transversal | Josep Maria Montaner
Roger Font / Pere Pratdesaba / Arnau Urgell
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:48h
El temporal de neu que des de dilluns a la tarda afecta les comarques del nord-est i de la Catalunya Central ha donat una treva aquest matí però es reactivarà a partir d'aquesta la tarda. Per aquest motiu, Protecció Civil ha optat per restringir la circulació de camions de més de 7,5 tones a partir de les 16.00. Així n'ha informat la directora general del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, que ha informat que aquesta restricció "s'aixecarà en funció de les previsions i la situació a les carreteres".
Més enllà, Joan Delort, el director general de Protecció Civil, ha alerta d'un episodi de neu "dur" i "molt advers" en les pròximes hores i ha fet una crida a la ciutadania perquè posi de la seva part davant d'unes conseqüències que es preveuen "molt greus". Delort ha assenyalat que hi haurà "moltíssims" problemes als accessos de Barcelona, tant aquesta tarda quan els ciutadans tornin a casa seva com demà al matí.

Ha recordat que cada dia entren i surten 500.000 vehicles de la capital catalana. "Imagini's que cadascú hagi de posar cadenes, un es creua, l'altre patina… això acaba acumulant una sèrie de problemàtiques", ha afegit. De fet, ha avisat que "no hi ha remeis màgics" i que no s'arregla amb màquines llevaneus perquè si hi ha vehicles travessats no poden treballar.

- Consulta en directe els problemes de trànsit
 

Hi ha restriccions als camions a l'Eix Transversal Foto: Josep Maria Montaner


La nevada de les darreres hores ha afectat sobretot la comarca d'Osona on ha deixat gruixos de més de 20 centímetres, segons ha apuntat el Servei Meteorològic. Per exemple, a Olost hi ha caigut 23 centímetres, Tavèrnoles 22, Espinelves 21 i Vic 24. També la Garrotxa, la Selva i el Berguedà s'han vist afectades per la nevada. A Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) s'han acumulat 19 centímetres, a Arbúcies (Selva) 13, a Santa Pau (Garrotxa) 12 i a Berga també 15 centímetres. A Ripoll (Ripollès), en canvi, només han caigut 6 centímetres.

Això ha provocat la suspensió de les classes a la Universitat de Vic i la suspensió de tot el transport escolar a Osona. També s'ha suspès el transport escolar a Anglès i Amer, a la Selva; a Olvan, al Berguedà; i a Collsuspina, al Moianès. En principi, al Ripollès i la resta de Berguedà i el Moianès funcionarà amb normalitat. 

Un autobús, a la carretera entre Vic i Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

Intensa nevada aquesta nit a Osona. Foto: Josep Maria Montaner

 

La nevada a la plaça de Manlleu, Osona Foto: Adrià Costa