El director del Parc Natural del Montseny adverteix als visitants d'informar-se abans de pujar al massís

Lluís Martínez, explica la situació de col·lapse de trànsit que es viu al parc quan neva i quines són les mesures que es prenen per evitar accidents

Redacció
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:46h
Col·lapse de trànsit al Montseny per una nevada
Col·lapse de trànsit al Montseny per una nevada | Diputació Barcelona


La nevada d'ahir i la que encara pot caure en el que queda de setmana al Montseny fa témer als responsables del parc Natural del Montseny - Reserva de la Biosfera una nova allau de visitants i col·lapse circulatori aquest cap de setmana, sobretot a Santa Fe del Montseny, Collformic i la Plana del Coll els llocs on per norma general es registra més afluència de visitants.

Per aquest motiu, El director del Parc Natural del Montseny, Lluís Martínez, explica la situació de col·lapse de trànsit que es viu al parc quan neva i quines són les mesures que es prenen per evitar accidents i els advertiments que es fan als visitants.

En aquest sentit, es demana  al possible visitant que abans de pujar al massís s'informi bé de l'estat de les carreteres, dels aparcaments, de les previsions meteoròligues i si hi ha vies tancades a la circulació que sovint, en cas de nevades, els accessos al Turó de l'Home o al Pla de la Calma hi ha el pas barrat "per garantir la seguretat de les persones", assegura Lluís Martínez. Fa uns dies que són tallades a la circulació les pistes de Penyacans al Turó de l'Home i de la Guardiola (Santa Fe) a la Plana del Coll (Fontmartina).

En aquestes darreres setmanes des de la Diputació de Barcelona, com a gestora del Parc Natural del Montseny, ja ha fet diversos comunicats en motiu de les nevades advertint de la limitació de la circulació de vehicles una vegada els aparcaments estiguessin plens.