teatre

La Passió de Llinars participa en l'acte de presentació de la temporada 2018 celebrat a Montserrat

En la seva intervenció ha destacat la feminitat, l'austeritat, la força del missatge, el dispositiu escènic original, i en definitiva la seva característica de Passió íntima i de distància curta

per Redacció, 26 de febrer de 2018 a les 19:36 |
Reyes Barragán fent la presentacaió de La Passió de Llinars 2018 | Till-Tall teatre
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Representants de les vuit Passions que formen part de la Federació Catalana de Passions, entre les quals hi ha La Passió de Llinars del Vallès, s'han trobat aquest cap de setmana a Montserrat per a fer l'acte de presentació de la temporada 2018.

Després de la benvinguda per part del president de la Federació Catalana de Passions, Josep Cuscó, i del pare Bernabé Dalmau, en nom de l'abadia i dels monjos va ser el moment que cada Passió expliqués com encara la temporada, les seves novetats, els seus projectes i desitjos a curt o llarg temini, els problemes i dificultats amb què es troben, el suport o no que reben de l'administració... En conjunt les Passions van parlar del canvis i evolució dels seus espectacles i del desig que siguin reconeguts com a espectacles teatrals, culturals, espirituals i de país. La intervenció de les Passions va anar acompanyada de la projeccio d'imatges dels seus espectacles i els seus cartells.

 
La Passió de Llinars va destacar els seus trets distintius; com són la feminitat, l'austeritat, la força del missatge, el dispositiu escènic original, i en definitiva la seva característica de Passió íntima i de distància curta. També es va comentar el cartell de la Passió de Llinars per la 2018, que va cridar molt l'atenció a tots les assistens. La Passió de Llinars també va compartir amb els companys de la resta de Passions de Catalunya les dificutats de caire divers que experimenta a l'hora de posar en escena la Passió i com dur-la a terme cada any és una aventura.


Intervenció del conseller de Cultura, Lluís Puig
 

Després de la intervenció de les Passions es va poder veure una gravació i escoltar unes paraules de l'honorable conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi, que els va felicitar per la materialització de la Federació de Passions de la qual ell va ser l'impulsor i els va encoratjar a seguir amb aquesta tasca cultural. L'acte el va tancar Lluís Cerarols com a representant de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Reyes Barragán, directora de La Passió de Llinars del Vallès, ha destacat el fet que "les passions de Catalunya queden agermanades i unides en una sola en el moment de la seva presentació de temporada", que aquest any gràcies a la col·laboració de la comunitat del monestir, es va celebrar a Montserrat.

 
Les representacions de la Passió col·lectivament any rere any sumen esforços a fi de fer visible una activitat de cultura popular que històricament es considera el bressol del teatre català. Les Passions es podran veure i experimentar en tota la seva esplendor ja setmanes abans de la Setmana Santa.
 

 

Participació