Hostalric es converteix en pioner a Europa en utilizar Blockchain per a la gestió amb els ciutadans

La plataforma SafeXain serà presentada oficialment al Mobile World Congress-4YFN, que es farà a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març

Hostalric, primer municipi en utilitzar la tecnologia Blockchain
Hostalric, primer municipi en utilitzar la tecnologia Blockchain | Francesc Ojeda
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:41h
L'Ajuntament d'Hostalric, implementarà els propers mesos la tecnologia Blockchainen, una experiència pilot per securitzar, agilitzar i aportar més transparència en els processos del consistori amb els seus ciutadans. Aquest projecte, pioner en la aplicació de Blockchain en l'administració pública d'àmbit local, s'implantarà en una primera fase en dos processos: la gestió de subvencions i la sol·licitud de llicències d'obra menor.

L'objectiu del consistori es reduir significativament la càrrega administrativa, agilitzar el temps de resposta dels ciutadans i automatitzar l'intercanvi de documentació i informació d'ambdues parts. Per atendre aquet repte tecnològic, l'Ajuntament d'Hostalric utilitzarà SafeXain, plataforma desenvolupada per  FlexVPC (empresa amb seu a Cornellà del Llobregat, Barcelona) i la implementació estarà co-liderada amb la consultora internacional tecnològica Accenture.
 
El consistori ha valorat positivament l'aplicabilitat de la tecnologia Blockchain per millorar la gestió i els indicadors de qualitat de servei als ciutadans. La irrupció de la tecnologia de bases de dades distribuïdes (Blockchain) té gran aplicabilitat en la gestió municipal perquè aporta beneficis de transparència, seguretat, traçabilitat, immediatesa i flexibilitat. Des de l'Ajuntament d'Hostalric, sempre s'ha fet confiança a les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies i es treballa en la transparència com a prova del bon govern local aportant als ciutadans la informació imprescindible perquè puguin participar i accedir a la informació pública. 

L'objectiu de l'Ajuntament, és permetre l'accés a la informació pública de forma senzilla i clara per tal d'aconseguir una veritable cultura administrativa de transparència i de participació ciutadana. En aquest sentit, es veu amb molt bons ulls la proposta de l'empresa FlexVPC, ja que permet acostar encara més aquests objectius de transparència i immediatesa entre la gestió de l'administració local i els ciutadans.