Els veïns de Santa Maria de Palautordera poden participar en la redacció del Pla Local d'Habitatge

Aquest dijous s'ha convocat una jornada participativa

Vista de Santa Maria de Palautordera
Vista de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:49h

L'equip redactor del Pla Local d'Habitatge 2019-2024 per a Santa Maria de Palautordera, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, convoca per aquest dijous que ve 22 de febrer a les set de la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament els veïns i veïnes a una sessió que pretén implicar el conjunt de la ciutadania en l'anàlisi de la realitat actual en matèria d'habitatge, i alhora promoure la proposta d'actuacions a desenvolupar en els sis anys de vigència del pla.

L'Ajuntament ha posat en marxa la redacció d'aquest Pla Local d'Habitatge (PLH) davant la constatació de les dificultats per accedir a un habitatge ajustat a les necessitats de les diferents demandes existents per part de la població del municipi. Alhora, l'Ajuntament també fa mesos que treballa en la localització d'habitatges desocupats susceptibles de ser emprats en polítiques d'habitatge perquè retornin al mercat i compleixin amb la seva funció social.

En la fase actual d'anàlisi, l'equip redactor del pla està fent una aproximació territorial, estudiant les condicions socials de la ciutadania, l'estat i característiques del parc d'habitatges, les possibilitats del planejament urbanístic i els recursos i iniciatives municipals. D'aquesta manera es pretén ajustar les actuacions a desenvolupar a la realitat i necessitats de la població. Posteriorment s'elaborarà un diagnòstic i una estratègia que orientaran les actuacions a desenvolupar durant els sis anys de vigència del pla.

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera també ha habilitat un qüestionari al web municipal que també forma part del procés participatiu amb l'objectiu de poder arribar al màxim nombre de gent.