Endesa ha acabat recentment els treballs per millorar l’aïllament de diferents punts a la subestació elèctrica de Sant Celoni, amb l’objectiu de protegir l’avifauna i els petits mamífers que puguin accedir a la instal·lació. L’actuació suposa un compromís per salvaguardar la fauna del territori, a més de garantir la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a clients de setze municipis de les comarques veïnes del Maresme, la Selva i el Vallès Oriental.

Segons que informa la companyia elèctrica, les millores s’han realitzat per tal d’ampliar les proteccions a la subestació. En concret, s’han instal·lat diversos dispositius en forma de cobertes protectores de material plàstic aïllant per evitar, d’una banda, els possibles incidents (col·lisions o electrocucions) i, per l’altra, garantir el correcte funcionament de la xarxa elèctrica, ja que els contactes d’animals amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.

D’aquesta manera, s’aconsegueix l’objectiu doble de protegir la fauna de la zona i donar el millor servei als més de 21.200 clients repartits en els municipis de Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, Arbúcies, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu al Baix Montseny, i Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta al Maresme.

Aquests treballs, que suposen una inversió de 6.000 euros aportats per Endesa, formen part del Pla d’Actuacions que la companyia realitza de forma preventiva a les serves infraestructures per augmentar la seguretat i la fiabilitat de les subestacions, a més de realitzar les tasques pertinents d’acord amb la política mediambiental de la companyia de protecció de la biodiversitat als territoris on opera.