empresa

Almirall preveu estalviar un 16% del seu consum eléctric en la planta de Sant Celoni

Ha posat en marxa en la seva planta química de Sant Celoni el primer hort solar de l'estat connectat directament a una factoria

per Redacció, 15 de febrer de 2018 a les 00:00 |
Planta d'Almirall a Sant Celoni | Almirall, SA
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Almirall ha posat en marxa en la seva planta química de Sant Celoni el primer hort solar de l'estat connectat directament a una factoria, una instal·lació fotovoltaica amb la qual vol estalviar un 16% en el consum d'energia elèctrica d'aquest centre industrial. Així, tota l'energia produïda per aquest camp solar serà aprofitada i consumida de forma instantània per la planta química, la qual cosa suposa un proveïment d'un 16% de les seves necessitats elèctriques, ha informat l'empresa.

El principi de funcionament d'aquesta planta, instal·lada directament sobre el terreny, és la transformació de radiació solar en energia elèctrica, i la seva potència és de 300 kW, permetent generar uns 459.600 kWh anuals d'energia neta per autoconsum. Amb aquesta mesura s'evita emetre a l'atmosfera 141 tones de diòxid de carboni, una xifra equivalent a la qual absorbeix un bosc de 14.100 arbres en un any.


Des de 2012, Almirall ha reduït un 19% el seu consum d'electricitat i gas gràcies a les accions dutes a terme en el marc del desenvolupament de 134 projectes d'eficiència energètica que tenen com a objectiu minimitzar els efectes del canvi climàtic.

 

Participació