La xarxa viària recupera la normalitat després d'un matí marcat pel gel

A hores d'ara, continuen dues carreteres secundàries tallades , la BV-4024 a Bagà i la BV-1341 a Sant Quirze de Safaja | Suspeses diverses rutes escolars a Osona, el Moianès, la Conca de Barberà i l'Anoia

El Tibidabo aquest matí, nevat
El Tibidabo aquest matí, nevat | Alfons Puertas / Observatori Fabra
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:16h
Circulació normalitzada a les principals vies de la comarca d'Osona aquest dimarts al matí després de la intensa nevada de dilluns al vespre que va causar problemes i circulació lenta a diferents punts de la C-17 i la C-25, com l'accident a l'alçada de Sant Julià de Vilatorta. En aquestes dues vies, hi van haver cues quilomètriques i alguns usuaris van haver-hi de fer nit.

Si bé la circulació dels vehicles per les vies principals no presenta problemes gràcies als intensos treballs de les màquines llevaneu i de sal, encara queden alguns gruixos en vies secundàries i a l'interior dels municipis que, com a conseqüència de les baixes temperatures, s'han convertit en gel (podeu comprovar aquí l'estat de les carreteres, en directe). El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que se circuli amb precaució a causa de les plaques de gel que resten en algunes carreteres.

En aquests moments, pel que fa al conjunt del país, dues carreteres es mantenen tallades aquest dimarts per la neu. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de Pal i la BV-1341 a Sant Quirze de Safaja. En altres cinc carreteres és obligatori l'ús de cadenes, concretament a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, a la BV-5301 al Montseny, a la BV-5114 a Fogars de Montclús, a la C-153 a Sant Feliu de Pallerols i a la GIV-5201 a Viladrau. També cal circular amb molta precaució en una via principal, la C-58 a Viladecavalls on hi ha neu i plaques de gel a la calçada, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit.

La neu ha afectat aquest dimarts sis rutes de transport escolar a les comarques d'Osona, el Moianès, la Conca de Barberà i l'Anoia. Aquests problemes de transport han afectat 169 alumnes, dels quals 142 a la Catalunya Central segons ha indicat el Departament d'Ensenyament.

A l'Anoia 80 alumnes s'han quedat sense transport després que s'hagin suspès les rutes de la urbanització Pinedes d'Armengol de la Torre de Claramunt a l'Institut de Capellades i des de la mateix urbanització a l'escola Torrescasana de la Torre de Claramunt. A Osona s'han suspès les rutes de Viladrau a l'Institut de Taradell i la de Seva a l'Institut de Taradell, amb afectació a 34 alumnes i al Moianès també s'ha cancel·lat la ruta de transport escolar de l'Estany i Collsuspina fins a l'Institut Moianès, amb 28 alumnes afectats. A la Conca de Barberà, a la demarcació de Tarragona, altres 27 alumnes també s'han quedat sense transport després que dues rutes s'hagin vist afectades. Són la de Biure, Conesa, les Piles, Santa Coloma de Queralt i la de Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort de Queralt, la Guàrdia dels Prats, Montblanc. Els alumnes de Santa Coloma i les Piles no han anat a l'institut, mentre la resta s'ha organitzat amb un altre bus.
 

El cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Twitter @emergenciescat