Les places del Baix Montseny es tenyeixen de groc amb el Ball de Gitanes

Sant Celoni, Sant Esteve de palautordera, Llinars del Vallès i santa Maria de Palautordera han seguit amb la tradició

Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:43h
Ballada de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera
Ballada de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera | Marc Pou
Les places del Baix Montseny han tingut molt present aquest diumenge el moment polític nque viu Catalunya i el Ball de Gitanes tant tradicional a municipis com Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès i santa Maria de Palautordera també ho ha tingut present recordant la situació de presó prevenetiva d'Oriol Jonqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Les places es van omplir de groc al crit de Ferrooo!
 

Ballada de Gitanes 2018 a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


A Sant Celoni el Ball de Gitanes, un dels pobles on els diablots van fer reaparèixer una de les urnes de l'1-O, el va presidir Jordi Turull "Espectacular en tots els sentits. Una de les festes més arrelades, populars i lluïdes del país", deia amb una piulada des de la mateixa plaça de la Vila.
  A la capital del Baix Montseny 424 balladors i balladores van omplir la plaça dissabte i diumenge. A més la ballada va servir per tancar els actes dels 250 anys que se sap que es ballen Gitanes a Sant Celoni.
 

Ballada de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera Foto: Marc Pou


I a Sant Esteve de Palautordera amb una plaça Joan Serra plena a vessar van fer la 39a ballada des de la recuperació de la tradició. Van anar apareixent progressivament el capità de cavalls, les velles, els diablots i un munt de balladors de les colles dels joves i les grans. I aquest any, també plena de reivindicació.