medi ambient

la Diputació de Barcelona lliura una bicicleta elèctrica a tres ajuntaments del Baix Montseny

Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Sant Pere de Vilamajor les destinaran a la policia local o bé a serveis municipals

per Redacció, 9 de febrer de 2018 a les 15:46 |
Bicicletes elèctriques per a 74 municipis de la demarcació de Barcelona | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Sant Pere de Vilamajor són els tres municipis del Baix Montseny que han rebut una bicicleta elèctrica de la Diputació de Barcelona. En total l'ens provincial n'ha lliurades 112 a 74 municipis de la demarcació, destiandes tant a la policia local com a serveis municipals, en un acte presidit pel diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent. Gràcies a aquest programa, iniciat l'any 2008 i que s'emmarca en la línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 563 bicicletes a un conjunt de 300 municipis de la seva demarcació.

En l'acte de lliurament, celebrat a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge, Junyent ha remarcat que "aquest programa té un important efecte exemplificador, ja que des de les administracions locals el ciutadans veuen en la implantació de la bicicleta com un element pacificador del trànsit així com un descens de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica".  El diputat Junyent també ha assenyalat que la implantació d'aquest programa està comportant un important estalvi de més de 650 tones anuals de CO₂ a l'atmosfera.

 

Participació