La CSM alerta que es vol asfaltar la meitat de la carretera de les Illes a Sant Marçal

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ha convocat per aquest divendres una assemblea oberta per decidir l'estratègia contra els plans de la Diputació de Barcelona

Redacció
02 de febrer del 2018
Panoràmica de la zona per on volen fer passar la carretera.
Panoràmica de la zona per on volen fer passar la carretera. | Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ha convocat per avui a les set de la tarda una assemblea oberta a la sala d'actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni per explicar les intencions de la Diputació de Barcelona de pavimentar la meitat de la polèmica pista de les Illes - Sant Marçal. Fonts de la CSM han explicat que han obtingut la documentació oficial que ho demostra "saltant-se els acords que en el seu dia prengué amb el Síndic de Greuges i amb la mateixa Coordinadora, reobrint així un conflicte que fa quatre anys que dura.

Davant d'aquesta situació, expliquen, l'única alternativa que s'escau és fer-hi front amb totes les forces i mitjans disponibles. És per això que la CSM iniciarà una campanya de denúncia dels projectes esmentats i per a demanar el suport de totes les persones i entitats "que s'estimen el Montseny igual que nosaltres". En l'assemblea d'avui es volen decidir els primers passos per tal de reprendre la iniciativa.

2018 complicat

D'altra banda des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny anuncia que aquest any serà complicat per a la defensa del Montseny a conseqüència d'una proliferació de projectes que des de l'entitat es consideren contraris al medi ambient i que fan perillar la pervivència de l'espai natural.

En aquest sentit assenyalen projectes com el de Red Elèctrica de España que pretén sobre-elevar les torres de l'antiga línia d'Alta Tensió de 220kV (Sant Celoni-Vic), travessant el Montseny de banda a banda, o el que propugna ampliar l'hotel de Santa Fe en un 50% de la seva superfície actual.

Tanmateix se'n sumen d'altres, com la intenció de l'empresa Liquats Vegetals d'obrir fins a vint-i-vuit pous d'extracció d'aigua (que s'afegirien als quatre que ja té en explotació), al voltant del torrent de coll Pregon a Viladrau, o la involució experimentada pel projecte d'EDAR a Santa Fe, que tornaria a recaure en tecnologies convencionals un cop la Diputació de Barcelona ha renunciat a la seva gestió, o l'augment de projectes especulatius per a obrir nous hotels en zones estratègiques del Parc Natural.

Arxivat a