Mariano Pagès posa en marxa un verkami per publicar el llibre «Romànic al Montseny»

El fotògraf de Santa Maria de Palautordera reunirà en l'exemplar més de 60 temples de les comarques d'Osona, Selva, Vallès Oriental i la subcomarca del Baix Montseny

Església de Santa Magdalena de Mosqueroles
Església de Santa Magdalena de Mosqueroles | Mariano Pagès
Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:50h
El fotògraf de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, té previst editar un nou llibre a través de verkami que és operatiu des d'avui 1 de febrer i tothom qui ho desitgi podrà fer les seves aportacions durant quaranta dies.

Aquesta obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple. El romànic del Montseny és representat a través d’imatges dels interiors dels temples i les seves façanes, els seus elements decoratius, expressions artístiques i tipologies constructives pròpies de l'estil. Arquitectura, talles de pedra, policromies, peces conservades in situ, en col·leccions privades o en museus, més de 60 temples reunits en un únic exemplar. L'obra posa de manifest la integració del temple d'origen romànic i el seu enclavament estratègic amb el terreny. S'inclouen, per això, imatges paisatgístiques dels emplaçaments més singulars del massís. 
 
Emmarcat en l'entorn del Parc Natural del Montseny, el treball es divideix en quatre capítols seguint els límits de les comarques i la subcomarca que l'integren (Osona, la Selva, Vallès Oriental i Baix Montseny). Aquesta particular temàtica s'exposa atenent minuciosament en l'estètica fotogràfica que no deixarà indiferent al lector.

Aquesta és la sisena publicació de Mariano Pagès. Quatre llibres formen part de la col·lecció d'estels, ermites i esglesioles a diferents territoris i Retrats del Montseny - Fesomies de la terra, un treball fotogràfic d'estudi. Retrats dels habitants nadius del massís realitzat al Parc Natural del Montseny.