aniversari

Sant Hilari Sacalm en la commemoració dels 50 anys de l'embassament de Susqueda

Durant tot el 2018 es duran a terme un seguit d’actes per recordar l’efemèride | S’ha creat una comissió constituïda pels ajuntaments de Susqueda, Sant Hilari Sacalm, Osor, el Consell Comarcal de la Selva, el Consorci del Ter i Endesa, titular de la infraestructura

per Redacció , 22 de gener de 2018 a les 16:47 |
Commemoració dels 50 anys de la posada en marxa del pantà de Susqueda | Martí Artalejo
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enguany es celebren els 50 anys de l'entrada en servei, de forma total i completa, de la central i de l'embassament de Susqueda. Tot i que els primers kilowatts es van generar a les acaballes de 1967, l'embassament es va acabar d'emplenar, de manera progressiva, l'any 1968. Amb l'objectiu de commemorar aquesta efemèride, s'ha creat una comissió formada per Endesa (propietària del salt) i la seva Fundació, els municipis de Susqueda, Sant Hilari Sacalm i Osor, el Consell Comarcal de la Selva i el Consorci del Ter, que ha treballat per dissenyar una sèrie d’activitats, distribuïdes al llarg de tot el 2018, i que valoren la importància d’una infraestructura d’aquestes característiques.
 

Amb la presentació del documental Susqueda, un embassament diferent a la Diputació de Girona, es dona el tret de sortida als actes commemoratius, que s’allargaran fins al mes de desembre. En total, s’han dissenyat 17 activitats, entre les quals destaquen la presentació del mateix documental, l’exhibició d’una maqueta del poble de Susqueda (negat per les aigües de l’embassament), la inauguració d’una exposició a la Sala de les Columnes (situada a l’estrep dret de la presa), la presentació d’un vídeo 3D de l’interior de l’edifici de la central, la situació d’una illa flotant a les aigües de l’embassament, visites guiades a la central i diverses activitats esportives.

A la presentació dels actes, que han tingut lloc a la seu de la Diputació de Girona, hi ha assistit el vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa; l'alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas; el conseller comarcal de Turisme, Quim Vivas; l'alcalde d'Osor, Joan Pla; l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana; el president i el director del Consorci del Ter, Quim Roca i Ponç Feliu, respectivament; el director d’ACA a Girona, Àlex Rocas, i els regidors de Susqueda J. Mercader,  A. Colom i A. Roura, així com Sergi Sala, de Zeba Produccions.

 

Participació