L'EMM de Santa Maria de Palautordera reivindica el paper de la música

Prop d'una trentena de persones participen en el Tast de Vins de la Festa Major de Sant Proget

Pregó de Festa Major de Sant Proget amb l'Escola Municipal de Música de Santa Maria de Palautordera
Pregó de Festa Major de Sant Proget amb l'Escola Municipal de Música de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
21 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:59h
Aquest diumenge és un dels dies claus de la Festa Major de Sant Proget de Santa Maria de Palautordra amb la celebració de la 33a edició de la Mostra de Cuina Casolana i que s'espera que aplegui prop de quatre-cents comensals a l'Envelat, per degustar els primers i segons plats, postres i postres que hauran elaborat els trenta-vuit cuiners i cuineres i restauiradors de Palau. És una de les activitats més esperades de la festa Major d'hivern per una bona part del municipi.

Però la Festa Major de Sant Proget va tenir el tret de sortida divendres passat amb el pregó que en aquesta ocasió ha protagonitzat el professorat de l'Escola Municipal de Música de Palau que des de fa una temporada afegeix un valor cultural al poble a partir de pràctiques educatives diverses. Va ser un pregó cantat i explicat però alhora també reivindicant el paper que la música té en la societat i la necessitat que "les administracions hi aboquin recursos perquè ningú en quedi al marge", van dir. Un pregó que també va servir per recordar que Santa Maria de Palautordera és un poble dinàmic amb activitats culturals gràcies a entitats con 123... i teatre, l'Ateneu de les Arts, las Colla de Gitanes Cancell del Montseny, la Colla Gegantera i Grallers, la Coral Veus Mixtes del Montseny, l'Ateneu de les Arts, Tot Dansa, l'Associació Cultural Frederica Montseny o el Grup d'Escriptors del Montseny, entre d'altres.

I una vegada començada la Festa Major una trentena de perones van participar ahir dissabte al VII Tast de Vins que organitza el Grup Mostra de Cuina i que en aquesta ocasió es va poder trobar l'aroma i l'ànima de vins de la bodega Albet i Noya, pionera al Penedès en la viticultura ecològica del raïm autòcton de la zona.

A destacar també l'exposició de plaques de cava de municipis catalans que hi ha a l'Esplai entre les quals també hi ha la de Santa Maria de Palautordera, així com d ela resta de municipis del Baix Montseny.
 

VII Tast de Vins a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

 

Les plaques de cava de la col·lecció de municipis catalans Foto: Jordi Purtí

 

Mr. Parfum amb Festuc Teatre a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

 

Demostració de dansa de l'Espai d'Art Tot Dansa Foto: Jordi Purtí