patrimoni

L'Ajuntament d’Ulldecona requerix a una empresa de Sant Celoni que aturi l'extracció d’oliveres mil·lenàries

Es tracta d’arbres que consten en l’inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3’5m de perímetre de tronc

per Redacció, Ulldecona | 20 de gener de 2018 a les 12:48 |
Imatge de la finca, amb els arbres preparats per ser arrencats. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Ulldecona va detectar ara fa uns dies treballs de neteja, poda i preparació per a ser arrencades diverses oliveres dins d'una finca del terme municipal. Es tracta d'arbres que consten en l'inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3'5m de perímetre de tronc, mesurades a una alçada de 1'30 del terra. Aquesta mesura és la que es fa servir per determinar si els arbres són mil.lenaris. Comprovada la titularitat de la finca, al polígon 59 parcel·la 104 del terme municipal, partida Mas del Rector, l'ajuntament va conèixer que està a nom d'una empresa de Sant Celoni, Cultius Ponç, que es presenta com a "especialistes en oliveres" i anuncia a la seva web la compra-venda d'exemplars centenaris i mil·lenaris.

"Donada la gravetat dels fets, i d'acord amb la Taula del Sénia, aquesta setmana l'Ajuntament ha enviat una carta urgent a l'empresa requerint la paralització dels treballs per arrancar les oliveres inventariades, nou en total, així com també les de la resta de la finca, on hi ha oliveres centenàries de la varietat farga i que tenen un gran valor històric, mediambiental i paisatgístic", segons ha anunciat en un comunicat.


L'Ajuntament i la Mancomunitat duen a terme de manera periòdica tasques de revisió i seguiment dels arbres inventariats, que en el cas d'Ulldecona, són un total de 1.391 oliveres.

 

Participació