L'independentisme es deixa notar al Baix Montseny

Els darrers dies han aparegut estelades i pancartes amb els eslògans de Catalonia is not Spain i independència

Redacció
21 d'agost del 2012
Pancarta amb l'eslògan independència a la carretera de Campins
Pancarta amb l'eslògan independència a la carretera de Campins | Jordi Purtí
Catalonia is not spain Foto: Jordi Purtí

El moviment independentista es comença a fer notar a la subcomarca del Baix Montseny. Més enllà de les activitats programades per entitats o organitzacions polítiques amb presència a la majoria de municipis de la zona, els darrers dies han aparagut estelades i pancartes en llocs claus de pas de vehicles que es dirigeixen al massís del Montseny.

La primera pancarta es pot veure a la carretera de Campins, just a l'entrada del terme municipal de Fogars de Montclús, amb el conegut eslògan Catalonia is not Spain (Catalunya no és Espanya). Al revers d'aquesta pancarta l'eslògan es converteix en Independència. Però no són aquestes les úniques mostres independentistes que es poden trobar mentre anem seguint la carretera cap a Santa Fe. Al capdamunt de l'escultura que hi ha a la rotonda que desvia cap a Campins i Mosqueroles s'hi ha penjat una bandera estelada.

Si decidim seguir el trajecte en direcció a Mosqueroles, just a l'entrada d'aquest nucli urbà integrat al municipi de Fogars de Montclús, es tornen a trobar pancartes amb els mateixos eslògans.

Estelades als balcons
En qualsevol cas, el despertar independentista al Baix Montseny també es pot notar en algunes balconades de Sant Celoni que han decidit penjar des de fa dies banderes estelades i fins i tot hi ha quio ha dit a través de les xarxes socials que ja fa dos anys que la tenen penjada "i no la penso treure fins que conquerim la independència. Tots junts podem visca Catalunya lliure", afirma Santi Sibina.

En aquest sentit, la JNC de Sant Celoni ha començat la campanya "Per la diada, cap balcó sense estelada" i amb aquest objectiu ha posat a la venda tots els dijous estelades a baix cost a l'abast de totes les butxaques. Dijous passat, primer dia de la campanya, se'n van vendre cap a vuitanta, asseguren des de la JNC.

Per altra banda, l'ANC de Sant Celoni, com altres delegacions territorials de l'Assemblea, estan preparant la manifestació de l'11 de setembre. La setmana vinent és previst de reunir-se per anar perfilant les activitats. El que ja està decidit és que els impulsors de l'Assemblea territorial de Sant Celoni volen aprofitar els dies 1 i 8 de setembre, en un ambient de Festa Major al municipi, per donar-se a conèixer en activitats de carrer i promoure el màxim d'adhesions a l'ANC. També es facilitarà que tothom qui ho desitgi pugui donar la cara per la independència i es vendran estelades.


Pancarta amb l'eslògan independència a la carretera de Campins Foto: Jordi Purtí