tribunals

Espanya haurà d'indemnitzar cinc caixeres per les càmeres ocultes al Mercadona de Sant Celoni

El Tribunal Europeu de Drets Humans sentencia a favor de les empleades perquè entèn que es va violar el seu dret a la privadesa | Tot i així considera que el judici va ser just i no invalida l'acomiadament perquè les imatges no van ser les úniques proves aportades

per Redacció, 9 de gener de 2018 a les 16:45 |
Mercadona a Sant Celoni | NBM
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha donat la raó aquest dimarts a cinc caixeres del supermercat Mercadona de Sant Celoni que van ser acomiadades després que l'empresa descobrís que robaven en l'establiment gràcies a càmeres ocultes perquè es van col·locar sense que elles ho sabessin i per tant entén que es va violar el seu dret a la privadesa i obliga a Espanya a indemnitzar-les amb 4.500 euros a cadascuna per danys i prejudicis.

Les cinc sol·licitants d'empara sabien que es van instal·lar càmeres a l'establiment per investigar possibles robatoris després que el gerent notés algunes irregularitats entre els nivells d'existències i el que realment es venia. D'altres càmeres, la ubicació de les quals no era visible per haver-se instal·lat en llocs ocults, no es va informar als treballadors i per tant es considera que es va violar la seva intimitat.


El 2009 totes les treballadores sospitoses de robatori van ser acomiadades per raons disciplinàries després d'admetre la seva participació en els robatoris i haver vist les imatges enregistrades.

Malgrat la indemnització que se'ls haurà de pagar el tribunal ha fallat per unanimitat que no s'ha vulnerat el dret a un judici just perquè els enregistraments ocults no han estat l'única prova de la qual s'han valgut els tribunals espanyols, ja que també han comptat amb testimonis que van reconèixer que s'havien produït robatoris.

 

Participació