Llibertaris i anarquistes homenatgen Quico Sabaté en el 59è aniversari del seu assassinat a Sant Celoni

Arran Baix Montseny, La Clau i l'Assemblea de Joves de Sant Celoni han programat una marxa de torxes amb sortida del carrer Santa Tecla

La filla de Quico Sabaté col·loca un ram de flors a la tomba del seu pare
La filla de Quico Sabaté col·loca un ram de flors a la tomba del seu pare | Jordi Purtí
Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat el 04 de gener del 2020 a les 12:24h
Com cada 5 de gener diversos grups i associacions de caire llibertari i anarquista s'han aplegat al cementiri de Sant Celoni per retre un nou homenatge a la memòria del maqui antifeixista Quico Sabaté, assasinat en aquest municipi del Baix Montseny avui fa cinquanta-nou anys. L'homenatge que s'ha portat a terme aquest migdia, al qual hi han assistit una vintena de persones, ha consistit en una ofrena floral i parlaments entre els quals el de la seva filla.

Aquest no serà l'únic acte d'homenatge ja que La Clau, Arran Baix Montseny i l'Assamblea de Joves de Sant Celoni han organitzat una marxa de torxes que sortirà del carrer Santa Tecla, on va ser assassinat, a dos quarts de set de la tarda sota el lema "Memòria antifeixista".

Aquests actes tenen com objectiu mantenir viva la flama dels ideals de Quico Sabaté cada 5 de gener. En els darrers vint anys les accions encaminades a fer conèixer la figura de Quico Sabaté s'ha intensificat i que van tenir una especial rellevància l'any 2010 en motiu de commemorar-se el 50è aniversari de l'assassinat del maqui anarquista i antifeixista.


Arxivat a