El pressupost municipal de Riells i Viabrea supera els 4 milions d'euros

El pressupost s'ha aprovat amb 5 vots a favor (ERC), 3 abstencions (ICV i PdCAT) i un vot en contra (PSC)

Sessió plenària per aprovar el prewssupost municipal de Riells i Viabrea 2018
Sessió plenària per aprovar el prewssupost municipal de Riells i Viabrea 2018 | AJRIV
Redacció
04 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:32h
L'equip de govern de l'Ajuntament de Riells i Viabrea ha aprovat per aquest any 2018 un pressupost de 4.184.103,22 d'euros i que no suposa variacions importants més enllà de la incorporació de la gestió del desenvolupament del pla especial d'Ordenació. El pressupost s'ha aprovat amb 5 vots a favor (ERC), 3 abstencions (ICV i PdCAT) i un vot en contra (PSC).

En les seves intervencions la regidora del PSC, Cristina Martínez, va afirmar no haver tingut temps suficient per analitzar el pressupost i va criticar l'equip de govern d'haver elaborat els pressupostos sense la col·laboració dels regidors de l'oposició i sense posar una partida a participació ciutadana.

Per la seva banda, el regidor d'ICV, José Antonio Rodríguez, va demanar aclariments referents a la partida d'inversions. L'equip de govern va comentar que malgrat que hi ha una partida petita d'inversions al pressupost (70.000 euros) aquestes corresponen a les inversions que s'han de fer de poca importància econòmica. La regidora d'Hisenda, Adriana Puig, va explicar que les inversions grans es preveuen realitzar amb diners de tresoreria i mitjançant el crèdit. La inversió prevista és del voltant dels 800.000 euros per a l'exercici vinent.

L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, va aclarir que l'Ajuntament es troba en una situació econòmica bona, "des de la nostra arribada s'ha reduït l'endeutament estabilitzant-lo al 37%, un fet que permet a l'ens local poder tenir més marge de maniobra".

Sentència favorable a l'Ajuntament

A l'ordre del dia del Pler també hi havia el punt referent a la sentència favorable a l'Ajuntament referent al recurs interposat sobre unes parcel·les del barri de l'estació, així com també l'aprovació per unanimitat del mapa de capacitat acústica, que permetrà a l'ajuntament desenvolupar una ordenança que reguli l'emissió de sorolls.

En el torn d'informe de les regidories, el regidor de transparència, Felipe González, va comunicar que l'última avaluació d'Infoparticipa que s'ha fet, ha donat uns resultats molt positius, situant-lo en un gairebé el 65% de compliment. Així mateix es va referir a l'entrada de l'Ajuntament a l'administració electrònica i recorda als regidors la importància d'utilitzar el correu corporatiu.

Per altra banda, el regidor de medi ambient, Patrici Cros, va destacar la realització de la via del Tourdera, ja que permetrà arreglar diversos accessos amb bicicleta i a peu gràcies a la subvenció del FEDER, de la  Diputació de Girona i del propi ajuntament. Va resaltar que aquest fet serà important també perquè garantint els accessos fins a l'estació, dotaran d'arguments a l'Ajuntament quant calgui discutir sobre l'afluència dels trens amb parada a Riells i Viabrea.
Arxivat a