La Grossa de Cap d'Any

Tot el que cal saber per seguir el sorteig de la Grossa de Cap d'Any

Vuit preguntes amb resposta d'una rifa que se celebrarà aquest diumenge al migdia

per Sergi Ambudio , 30 de desembre de 2017 a les 16:10 |
Sorteig de la Grossa de Cap d'Any del 2016 | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja fa cinc anys que un bon grapat de catalans acomiaden el curs amb un impuls econòmic extra i d'última hora gràcies a la Grossa de Cap d'Any. Aquest diumenge, 31 de desembre, tindrà lloc el sorteig de la iniciativa impulsada per Loteria de Catalunya. Cinc grans premis sobre la taula, amb 100.000 euros el major valorat, i milers de persones il·lusionades que dipositen somnis i esperances en una combinació aleatòria de cinc xifres. 

Us oferim vuit preguntes amb resposta per poder seguir el sorteig amb plenes garanties. 


1. Quan i on seguir el sorteig? La rifa començarà a les dotze del migdia del 31 de desembre. El sorteig es podrà seguir en directe a través de TV3. El programa tindrà com a principal protagonista la capgrossa, que serà l'encarregada d'extreure el primer premi. Els presentadors seran Lluís Marquina i Candela Figueras.

2. Fins quan puc comprar un bitllet? Amb l'objectiu de facilitar les compres d'última hora, Loteria de Catalunya mantindrà oberta la venda per internet fins una hora abans del sorteig del mateix dia 31, és a dir a les 11.00 h. També es podran adquirir a través del terminal que tenen instal·lat els 2.200 punts de venda que actualment comercialitzen els productes de l'entitat.


3. On puc consultar els números premiats?  El web de Loteria de Catalunya donarà a conèixer els detalls dels números premiats i, a més, oferirà la possibilitat de consultar a través d'un cercador si un bitllet ha resultat premiat. El 2 de gener diversos diaris oferiran planes especials amb tots els números premiats.

4. Quantes sèries i bitllets entren en joc? La Grossa de Cap d'Any ha posat a la venda 34 milions d'euros, 32 dels quals distribuïts en paper i 2 milions a través dels terminals dels punts de venda i internet. Es jugaran 80.000 números (del 0 al 79.999), a un preu de 5 euros el bitllet. Enguany hi ha 933.310 bitllets que podran tenir algun tipus de premi.


5. Quins són els grans premis? Hi haurà cinc grans premis. La Grossa (primer premi) estarà valorada en 20.000 € per euro jugat (100.000 € per cada bitllet de 5 €). El segon premi atorgarà 6.500 € per euro jugat (32.500 € per bitllet de 5 €); el tercer, 3.000 € per euro jugat (15.000 € per bitllet de 5 €); el quart donarà 1.000 € per euro jugat (5.000 € per bitllet de 5 €); i, finalment, el cinquè, 500 € per euro jugat (2.500 € per bitllet de 5 €).

6. Fins quan puc cobrar el premi? El premi es pot cobrar l'endemà del sorteig i caduca al cap de tres mesos (90 dies a partir de la data del sorteig). És a dir, hi ha temps fins al 31 de març del 2018.

7. Com puc cobrar el premi? Els premis de fins a 120 euros podran ser satisfets en els punts de venda habituals, en els quals es venen a més altres productes de la Loteria de Catalunya. En el cas dels premis superiors a 120 euros, es podrà acudir a qualsevol oficina de Caixabank o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via de Barcelona. Cal presentar el bitllet oficial de la Grossa. 

8. Com funciona el sorteig? Dins un bombo que disposa de cinc divisions, s'introdueixen 50 boles, 10 a cada divisió, numerades del 0 al 9. S'extreuen, a l'atzar, cinc boles del bombo, una de cada divisió, que apareixen ordenades de dreta a esquerra, i formen el número guanyador. Aquest procés es repeteix cinc vegades (una per cada premi). La primera extracció correspondrà al cinquè premi i l'última a la Grossa.
 

 

Participació