Endesa telecomanda un centre de transformació per millorar el servei al Baix Montseny

La introducció del sistema de telecontrol beneficia a Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Campins, Gualba, Riells i Viabrea, Arbúcies i Fogars de Montclús

Centre de transformació telecomandat a Riells i Viabrea
Centre de transformació telecomandat a Riells i Viabrea | endesa
Redacció
29 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:44h
La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat recentment un sistema de telecomandament a un centre de transformació de Riells i Viabrea que permet controlar-lo de forma remota. L'objectiu d'aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a més de 1.500 clients, repartits entre els municipis baixmontsenyencs de Sant Celoni, Campins, Gualba, Fogars de Montclús, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies.

Els treballs han consistit a telecomandar el centre de transformació, és a dir, dotar-lo dels equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de gairebé 20.000 euros aportats íntegrament per la companyia, es fan de manera periòdica i amb la voluntat de fer-los a totes les instal·lacions de la zona. A més, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.