«A Breda no es fa el buit a ningú i, menys per motius ideològics»

L'Ajuntament de Breda ha emès un comunicat per desmentir el contingut sencer d'una entrevista a una família publicada al diari lleonès "La Nueva Crónica"

Ajuntament de Breda
Ajuntament de Breda | arxiu
Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:14h
Vistes les declaracions recollides en l’entrevista publicada al mitjà digital "La Nueva Crónica" de León del passat 3 de desembre, on una família entrevistada explica amb luxe de detalls la vida a Breda i la concurrència de fets que, sempre segons la seva versió, els van fer prendre la decisió d'abandonar el nostre municipi pel context polític del moment i la pressió que suposadament es va exercir sobre els menors d'edat a l'escola pública de la vila.

Vistes les declaracions i analitzades pels serveis jurídics de l'Ajuntament per esclarir si poden ser constitutives de delicte d'odi o delicte d'injúries, des del consistori bredenc afirmem amb la màxima rotunditat possible que:

- El contingut sencer de l'entrevista és fals. Ni ells ni cap família de Breda ha tingut, té o tindrà problemes ni a l'escola ni enlloc per raons ideològiques. Afirmacions com que a l'escola es feia una recol·lecta per l'alliberament dels Jordis o que els nens participen en concentracions és absolutament i rotunda fals.

- Els mestres de l'escola pública de la vila són professionals de l'educació que es dediquen a fer la seva feina, que no és altra que formar l'alumnat en un món on tenir esperit crític és una competència bàsica transversal. En cap cas i sota cap supòsit es pot afirmar que es pretén l'adoctrinament vers una ideologia o manera de pensar determinada.

- A Breda no es fa el buit a ningú, i menys per motius ideològics. Som un poble petit i tots sabem què pensa el veí, fet que no ha perjudicat mai l'excel·lent convivència social que impera als carrers de la vila. Ni aquesta família ni cap qüestionarà la convivència social a la nostra vila. A Breda tothom pot pensar el que vulgui, com a tot arreu. Ni fem el buit ni marginem nens ni perseguim els qui no pensen com nosaltres. Això ja se'n encarreguen els altres de fer-ho.

Sens perjudici de les accions legals que finalment el consistori decideixi emprendre, emetem aquest comunicat per tal que la veritat surti a la llum i que burdes mentides com les afirmacions fetes per aquesta família no malmetin el que tantes generacions de catalans i catalanes hem treballat per construir, que no és altra cosa que els fonaments de la cohesió social, motor bàsic del nostre país, ric i divers com pocs.
Arxivat a