El sector turístic del Vallès Oriental aprova el Pla d'Accions 2018 de Turisme

Durant aquest final de desembre s’han celebrat el Plenari Tècnic Privat a Llinars del Vallès i el Plenari Polític de Turisme a Santa Maria de Palautordera

Presentació de l'accions 2018  en matèria de turisme al Vallèrs Oriental
Presentació de l'accions 2018 en matèria de turisme al Vallèrs Oriental | CCVO
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat el 23 de desembre a les 7:26h
Dimarts d'aquesta setmana, 19 de desembre, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Isidre Pineda, va presidir el segon i darrer Plenari Polític del 2017, que es va celebrar a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i que va comptar amb l'assistència de prop de 10 representants dels municipis de la comarca.
 
A la sessió es va parlar sobre els objectius estratègics i els objectius anuals del Pla d'Acció 2018 que són: dinamitzar grups de treball temàtics de turisme amb la participació de polítics i privats, augmentar el nombre d'adhesions d'establiments i entitats al Compromís per a la sostenibilitat Biosphere, crear nous productes turístics culturals coincidint amb l'any internacional del Turisme cultural 2018, crear nous productes turístics relacionats amb el turisme de compres, crear nous productes turístics relacionats amb el turisme gastronòmic i els productes de proximitat, desenvolupar eines de formació en matèria de turisme, millorar i consolidar la xarxa d'atenció al turista i visitant, millorar l'estructura i els continguts de la plataforma de turismevalles.com, promoure el producte turístic generat a través del web www.turismevalles.com, fer campanyes de comunicació que donin a conèixer la destinació turística del Vallès Oriental i coordinar i promoure accions de millora pel coneixement sobre l’activitat turística comarcal com a eina de presa de decisions.
 
També es van explicar les diferents accions que es proposen dur a terme dins dels quatre grans àmbits de treball: la creació de producte turístic i la millora de la qualitat en destinació; la comunicació i promoció del Vallès Oriental; la relació amb les diferents administracions públiques i els agents privats del territori; i la proposta de projecte singular 2018. Els assistents al Plenari Polític van aprovar el Pla d'Acció 2018.

Amb anterioritat, una vintena de representants del sector turístics públic i privat del Vallès Oriental es van aplegar el passat 12 de desembre al Teatre Auditori de Llinars del Vallès en la celebració del darrer plenari tècnic Privat d'aquest any 2017. Durant la jornada es va treballar les diferents propostes pel Pla d’Accions 2018 i les accions realitzades al llarg del 2017.
 
La Diputació de Barcelona presenta l'Estudi de la Xarxa de Camins per a la mobilitat lenta del Vallès Oriental
 
La presentació va comptar amb la presència del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Albert Ferrer, el conseller de turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Isidre Pineda, i el gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona,  Francesc Vila i prop d'una vintena d'assistents.
 
El passat dia 19 de desembre es va dur a terme la presentació de l’Estudi de la Xarxa de Camins per a la mobilitat lenta del Vallès Oriental. Aquest estudi s'ha realitzat per encàrrec del Consell Comarcal del Vallès Oriental ja que era una de les mancances que detectaven els tècnics de turisme de la comarca.
 
Aquest estudi conté un recull quantitatiu d'itineraris i camins que formen una xarxa de prop de més de 1.200 Km per caminar, anar en bicicleta o a cavall. Ara el que cal fer és  facilitar aquest estudi als diferents Ajuntaments de la comarca i també comprovar l'estat d'aquests camins per a poder promocionar-los turísticament.