Puigdemont: «El sobiranisme ha de persistir a les urnes per no legitimar ni legalitzar el cop d'estat»

El president ho ha dit des de l'exili en el decurs d'un acte de la candidatura de Junts per Catalunya celebrat a Sant Celoni |També hi han participat Jordi Turull, Eduard Pujo0l i Elsa Artadi | Juntsx Cat portarà demà a la Fiscalia Sorayas Sáenz de Santamaria per afirmar que Mariano Rajoy ha escapçat JuntsXCat i ERC

Carles Puigdemont ha intervingut en directe des de Brussel·les
Carles Puigdemont ha intervingut en directe des de Brussel·les | Jordi Purtí
17 de desembre del 2017
Actualitzat el 18 de desembre a les 8:49h
Més de quatre-centes cinquanta persones han assistit aquest migdia a l'acte electoral de Junts per Catalunya que s'ha celebrat a la pista poliesportiva del Centre Municipal d'Esports de Sant Celoni, amb botifarrada solidària per La Marató de TV3 inclosa, amb un cartell de luxe i molta expectació. El president Carles Puigdemont en directe des de Brussel·les, el número 4 de la candidatura Jordi Turull, la directora de campanya Elsa Artadi i un dels fitxatges per aquestes eleccions l'exdirector de RAC1, Eduard Pujol.

Puigdemont, per vídeo durant el míting, ha cridat al soberanisme a persistir a les urnes per no legitimar ni legalitzar el "cop d'estat" que veuen en l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Segons la seva opinió, el dia de les eleccions es necessiten missatges nítids i, si els catalans aposten per la seva candidatura s'entendrà "que aquest país no es rendeix, no s'adapta, i que quan pren una decisió i és persistent la manté perquè sap que ho podrà aconseguir".

"I ho aconseguirà per la via democràtica i pacífica, que són les dues vies que el 155 ha trencat, que ha utilitzat la violència i la falta de democràcia", ha afegit Puigdemont, destacant que qualsevol opció que s'aparti de l'aposta de restituir el Govern i el Parlament que hi havia en aquesta legislatura suposaria legalitzar el 155.

També ha advertit que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, manarà a Catalunya si els catalans l'autoritzen a "legalitzar el seu cop d'estat".

El cap de llista de JuntsxCat a les eleccions protagonitzarà un míting final a través de la pàgina web www.megamiting.cat, a través de la qual podrà seguir-se en directe en tot el món el missatge que dirigirà a la ciutadania.

La restitució del Govern

El número 4 de JuntsxCat per Barcelona, Jordi Turull, ha defensat restituir el Govern després de les eleccions posant al capdavant al seu candidat, Carles Puigdemont, i ha al·ludit al cap de llista d'ERC: "No tenim un altre candidat per a vicepresident que Oriol Junqueras". També ha demanat anar amb compte amb el vot sofisticat i no fer càlculs, destacant que, si es vol la victòria del cap de llista de JuntsxCat, cal votar-lo.

També ha citat la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sánz de Santamaría, per augurar que tindrà un disgust el 21 de desembre perquè comprovarà "que això no va de porres, querelles, empresonaments i exilis, i sí d'urnes i paperetes". A més ha afegit que "Si voleu que Santamaría surti amb cara d'Arias Navarrro i hagi de dir Espanyols, Puigdemont ha guanyat, cal votar a Puigdemont", ha ressaltat.

 

Jordi Turull aposta per restituir el Govern destituït Foto: Jordi Purtí

Portaran Soraya Sáenz de Santamaría a la Fiscalia

JuntsXCat portarà aquest dilluns a la Fiscalia, per presumpta prevaricació, les paraules de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, afirmant que el cap de l'executiu, Mariano Rajoy, havia "escapçat" a JuntsxCat y ERC.

Així ho ha anunciat avui el candidat i portaveu de JxCat, Eduard Pujol, que ha acusat a Rajoy de "posar i treure gent de la presó", en al·lusió a les declaracions Sáenz de Santamaría. En aquest context, Pujol ha acusat al Govern de "saltar-se l'Estat de dret tractant les lleis com si fossin un xiclet i finalment s'han tret la màscara", ha remarcat Eduard Pujol.
 

Eduard Pujol ha anunciat que portaran la vicepresidenta del Govern espanyol a la Fiscalia Foto: Jordi Purtí



 

Arxivat a