Campins sense llums de Nadal per l'exili i empresonament de polítics catalans

L'alcalde Joan Lacruz manifesta "solidaritzem-nos doncs amb els nostres que estan donant la seva vida pel nostre país"

L'Ajuntament de Campins ha decidit no posar llums de Nadal per la situació política que es viu a Catalunya
L'Ajuntament de Campins ha decidit no posar llums de Nadal per la situació política que es viu a Catalunya | Jordi Purtí
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:39h
L'Ajuntament de Campins ha fet públic un ban en el qual s'informa de l'acord pres per l'Ajuntament, després del ple extraordinari celebrat el passat 23 de novembre, que aquest Nadal al poble no0 hi haurà l'enllumenat tradicional. La motivació de la decisió és diversa, això sí tota motivada per la situació actual que es viu a Catalunya.

En aquest sentit s'especifica el maltractament i la humiliació sotmesa per l'Estat espanyol on es qüestionen, continuament, "les nostres institucions i estructures nacionals -Parlament, escola, policia i mitjans de comunicació". La decisió també està relacionada amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola que encara "ens maltracta i humilia arrassant amb tot allò que hem construït al llarg dels darrers anys". Una tercera qüestió és la imposició de celebrar unes eleccions autonòmiques il·legítimes i manipulades barroerament el pròxim 21 de desembre.

En qualsevol cas, el que més pesa en l'ànim dels edils de Campins és el fet de tenir al President i quatre consellers a l'exili i al vicepresident, un conseller i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural a la presó.

En el ban s'especifica  que a Campins "celebrem el Nadal com sempre" i per això s'han organitzat un seguit d'activitats en algun cas ja tradicionals però se solidaritzen amb les famílies i, sobretot, amb els nens i nenes que aquest any no podran celebrar el Nadal amb els seus pares perquè, "injustament i il·legalment o bé estan empresonats o bé estan a l'exili forçós". Des de Campins es remarca que el Nadal és un període de temps que convida, també, a la solidaritat i per això, diu l'alcalde Joan Lacruz "solidaritzem-nos doncs amb els nostres que estan donant la seva vida pel nostre país". El ban acaba amb un Bones Festes.